Den amerikanske hæren vil motta sin første IM-SHORAD denne høsten

I juni 2018 ga den amerikanske Senatets forsvarskomité sin fullmakt til snarest å inkludere i finansloven for 2019, den første budsjettlinjen i IM-SHORAD-programmet, for Initial Maneuver-Short-Range Air Defense, et luftvernsystem som skal tilbys. fornyet beskyttelse til styrker engasjert mot droner, helikoptre, fly og kryssermissiler. Leveranser av de 144 enhetene var forventet å finne sted mellom 2020 og 2024.

De første 5 eksemplene på IM-SHORAD, utviklet av italieneren Leonardo på grunnlag av et Stryker pansret kjøretøy, vil faktisk bli levert denne høsten, for å kunne akselerere testene, derfor igangsettingen . Systemet er basert på et tårn Rekonfigurerbar integrert våpenplattform, fra Leonardo, utstyrt med en 220 mm M30LF luftvernkanon kombinert med en 7,62 mm maskinpistol, en dobbel utskytningsanordning for Hellfire-missiler og en firedobbel utskytningsanordning for Stinger-missiler, det hele kontrolleres av en RADA-radar koblet til en elektro- optisk system, og støttet av et jamming-system mot droner.

Målet for den amerikanske hæren er å kunne distribuere sine første enheter, spesielt i Europa, innen 2020, og ha 4 luftvernbataljoner utstyrt innen 2022. IM-SHORAD er imidlertid fortsatt et midlertidig system, og programmet har vært lansert snarest, i møte med mangelen på luftvernforsvar på bakken som enhetene utplassert i Europa klaget over. Det er imidlertid et tegn på den relative svakheten til europeiske luftstyrker, som ikke er i stand til å garantere luftoverlegenhet til NATO-styrker mot Russland, om nødvendig. Det er også et tegn på mangel på forventning fra både staber og produsenter, når de står overfor trusselen om droner, enten de er væpnet eller bare rekognoseringsmessig, for å justere ilden til det motsatte artilleriet.

Dette siste punktet ble fremhevet under engasjementene til den ukrainske hæren i Donbass, der opptredenen av en drone vanligvis gikk foran med noen få minutter en vedvarende artilleriild, enten fra selvgående kanoner eller flere rakettoppskytere.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler