70 senior kinesiske offiserer degradert for korrupsjon

- Annonse -

Mer enn 70 aktive og pensjonerte senioroffiserer i People's Liberation Army har blitt degradert på grunn av korrupsjonsanklager. 

Offiserene, inkludert minst en general og to generalløytnant, ble straffet for deres samarbeid med Fang Fenghui, den tidligere stabssjefen. Fang hadde vært under etterforskning for korrupsjon allerede i august 2017 og ble utvist fra det kinesiske kommunistpartiet mer enn ett år senere, i oktober 2018. Han ville til slutt bli dømt til livsvarig fengsel for korrupsjon 20. februar 2019 .

En interessant ting å ta opp: mildheten av sanksjonene, ingen av offiserene ble dømt til fengsel. En manøver for ikke å skade bildet til Folkehæren, som allerede hadde lidd mye i 2017, men heller ikke for å skade moralen ifølge uttalelsene til en pensjonert sjøoffiser intervjuet av South China Morning Post.

- Annonse -

Xi Jinping fortsetter derfor sitt anti-korrupsjonskorstog. I følge en rapport publisert i den offisielle avisen til den kinesiske hæren, PLA Daily, ble mer enn 13 000 offiserer straffet for korrupsjonshandlinger mellom 2012 og 2017. Den røde prinsen ved å sanksjonere "tigrene" strengt, men ved å vise seg relativt skånsom overfor "fluene" holder kursen og styrker sin makt ved å eliminere mulige rivaler. 

Kina kartforsvarsnyheter | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon | Forsvarspolitikk
De 5 militære regionene i Kina

Imidlertid er denne omorganiseringen av PLA gjennom kampen mot korrupsjon ikke begrenset til styrkingen av Xi Jinpings personlige makt, det er en hendelse som passer inn i en langsiktig kinesisk logikk: forberedelse til den moderne krigføringen. Som vi har observert med den nylige overhalingen av kommandoteatrene og opprettelsen av nye militære grener: rakettstyrken (PLARF) og den strategiske støttestyrken (PLASSF).

Disse utrenskningene er ikke stalinistiske øvelser i overflod og autoritære illusjoner, men er et resultat av et kinesisk ønske om å garantere en meritokratisk og kompetent hær som er i stand til å realisere den kinesiske drømmen.

- Annonse -

Clement Guery
Spesialist i utenrikspolitikk og sikkerhetsspørsmål i Folkerepublikken Kina.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler