Kanskje en ny Su35-ordre for Kina

- Annonse -

Forrige uke, under Army2019-utstillingen som ble holdt i nærheten av Moskva, foreslo russiske myndigheter offisielt Kina å bestille et nytt parti Su35 jagerfly, for å fullføre flåten på 24 fly som allerede ble anskaffet i 2015, og alle levert i dag. Tilnærmingen kan virke overraskende, ettersom Kina til dags dato ikke har kommet med en forespørsel i denne retningen, og også fortsetter arbeidet med å produsere egne kampfly. Men faktisk er det berettiget.

Moskva vet faktisk godt at noen av flyene som selges til Beijing brukes til å utvikle nye kinesiske teknologier. Spesielt er Saturn 117S-motoren til Su35 en viktig informasjonskilde for de kinesiske ingeniørene som er ansvarlige for utviklingen av den WS19 vektorerte skyvemotoren, for eksempel for å utstyre J16, J20, FC31 og kanskje den neste versjonen av J10 . For russiske myndigheter er det derfor et spørsmål om å lukke øynene for kinesisk reverse engineering, på betingelse av å få en ny ordre på Su35. På den annen side, selv om kinesiske enheter har gjort bemerkelsesverdige teknologiske fremskritt de siste 20 årene, har de ennå ikke nådd ytelsesnivået til sine russiske kolleger. Men med spenningen økende i Kinahavet, og rundt Taiwan, kan en enhet som Su35, med et utmerket handlingsområde, og perfekt designet for å stå opp mot amerikanske enheter, vise seg å være en verdifull ressurs. De kinesiske militærmyndighetene tok ikke feil, siden de kinesiske Su35-ene ble tildelt dette oppdraget så snart de gikk i tjeneste. Til slutt vil en økning av flåten av Su35-er gjøre det mulig å rasjonalisere flyvedlikeholdet, ved å overskride terskelen til mikroflåten den er underlagt i dag.

Faktum er fortsatt at kinesiske myndigheter for øyeblikket ikke har gitt noe positivt eller negativt svar på Moskvas forslag. På den ene siden, hvis det kinesiske flyvåpenet fortsatt må erstatte mer enn 500 J7 og J8 som nå er utdaterte, kan det ikke gjøre det på grunnlag av importerte fly, som er mye dyrere enn lokal produksjon. På den annen side, til tross for det ubestridelige bidraget fra Su35 til kinesiske operasjonelle evner, ble den forrige ordren presentert som den siste ordren for et ikke-kinesisk kampfly, med kinesisk industri som måtte ta over kvalitativt og kvantitativt. . Men Beijing vet også at denne ordren ville være viktig for den russiske forsvarsindustrien, fordi den ville gjøre det mulig å opprettholde det produktive verktøyet mens man venter på lanseringen av produksjonen av Su57, også foreslått av Moskva til naboen.

- Annonse -

Det er faktisk fullt mulig at dette tilbudet vil bli akseptert av Kina, slik at det både kan øke sin luftmakt raskere og samtidig støtte sin allierte. Det ville til slutt være et stikk mot amerikanske trusler om økonomisk gjengjeldelse via CAATSA-lovgivningen, for å vise at den ikke har noen innflytelse på beslutningene til den asiatiske giganten.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler