Den russiske marinen vil snart motta mineleggingsdroner

Mens vestlige mariner gjenoppdager behovet for en flåte av minejegere, som vist av den ambisiøse kontrakten fra de belgiske og nederlandske marinene for 12 tunge minejegere, utvikler russiske styrker autonome systemer for å utplassere marineminer raskt og effektivt.

I følge en pressemelding fra Tecmash-selskapet, i anledning Army-2019-utstillingen, beordret russiske myndigheter, for 3 år siden, utformingen av en autonom marine-gruvedrone utplassert av Kamaz terrengbil, som også sikrer rollen som kontrollpost. Dronen ville være i stand til å utplassere miner innenfor en radius på 5 til 15 km, kartlegge det minelagte området og overføre denne informasjonen til kommandosentraler.

I følge den samme pressemeldingen ble enheten bestilt av den russiske marinen så vel som "flere eksportkunder", uten å spesifisere hvem det var, og heller ikke antall anskaffede enheter. I følge Tecmash representerer alle bestillinger flere milliarder rubler (1 € = 70 rubler).

Det skal bemerkes at siden transportert med lastebil, ser denne enheten ut til å være primært defensiv. Men ingenting hindrer det faktum at lignende enheter, kontrollert fra skip eller nedsenkbare fartøyer, kan brukes på en mer offensiv måte, for eksempel for å undergrave et strategisk kryssingspunkt.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler