Avangard hypersoniske ballistiske missil vil settes i drift i år

Det bekreftet visestatsminister Yuri Borisov TASS byrå at byggingen av det nye Avangard hypersoniske missilet var i rute, og at de første eksemplene ville slutte seg til Dombarovski-missildivisjonen i Orenburg-regionen i år. Denne uttalelsen ble gitt etter en rapport sendt av den amerikanske kanalen CBNC, ifølge hvilken sanksjonene som ble pålagt Russland hindret en jevn drift av programmet.

Det interkontinentale ballistiske missilet Avangard er et av de strategiske programmene annonsert av Vladimir Putin i mars 2018 under presidentkampanjen for hans gjenvalg. Den har en atmosfærisk reentry-glider som opprettholder hypersonisk hastighet selv når den når de nedre lagene av atmosfæren, samtidig som den opprettholder manøvrerbarheten frem til støt eller atmosfærisk detonasjon. Faktisk, i motsetning til MIRV-er, er Avangard i dag umulig å avskjære av eksisterende anti-missilsystemer, slik som amerikanske THAAD.

Hvis informasjonen er bevist, fordi vi ikke kan utelukke en rent politisk fornektelse på dette nivået, vil Russland da ha en stor teknologisk ressurs for landkomponenten av sin avskrekkingskraft, spesielt siden serieproduksjon av S500 anti- missil- og luftvernsystem har også startet, med de første enhetene som forventes å være operative fra 2020.

Med det luftbårne Kh57M-missilet vil Avangard da være det andre hypersoniske våpensystemet i tjeneste med de russiske styrkene, og i verden. USA utvikler i fellesskap to hypersoniske programmer, men ser ikke for seg igangsetting før 2025. Kina har også et hypersonisk missilprogram, spesielt med WU-14 hypersonisk glider, som imidlertid fortsatt er i testfasen. Frankrike lanserte V-MAX-programmet i 2019, ledet av DGA, med mål om å ha en prototype hypersonisk glider i 2021, men planlegger ikke å kunne integrere det i et våpensystem før 2030-2040.

På området hypersoniske våpen har Russland faktisk et komfortabelt teknologisk forsprang.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler