Mer informasjon om fremtiden til den russiske angrepsflåten

I likhet med hele den russiske marinen har landgangsflåten i stor grad lidd, i løpet av de siste 30 årene, av tap av ferdigheter i landets verft, knyttet til fravær av kreditter i en nasjon i full gjenoppbygging. I tillegg brukte Sovjetunionen ukrainske, ikke russiske, verft til å bygge enheter med høy tonnasje, for eksempel angrepsskip. Etter mislykket anskaffelse av de franske 2+2 Mistrals, ble det gitt utallige kunngjøringer, noen ganger fantasifulle, ofte motstridende, angående byggingen av en fremtidig "Russian Mistral", uten at de faktisk ble fulgt. For i virkeligheten vil den russiske angreps- og landingsflåten om 30 år bare ha tatt i bruk 2 fartøyer av Ivan Gren-klassen, med ellers begrenset ytelse.

Men siden begynnelsen av tiåret ble et omfattende program for modernisering av russiske verft gjennomført. Dette programmet ble bremset en tid av annekteringen av Krim og Donbass-krigen, gassturbinene som utstyrer flertallet av den russiske marinens bygninger har siden uavhengigheten blitt importert fra Ukraina (NB: LST Ivan Gren er utstyrt med dieselmotorer) . Det tok derfor noen år å kunne produsere alternative fremdriftsenheter, for å gjenoppta nominell produksjon. Fra nå av har russiske verft tilsynelatende gjenvunnet et nivå av ytelse og kunnskap som er forenlig med kravene til produksjon av militære fartøyer. Selv om det tok nesten 14 år å fullføre byggingen av angrepsskipet Ivan Gren ved Yantar-verftet i Kaliningrad, vil byggingen av søsterskipet Petr Morgunov, som ble satt i drift i 2015, ikke ha tatt bare 4 år, med bygningen skal tas i bruk i år.

Ytterligere to enheter av Ivan Gren-klassen skulle bygges, men da byggingen startet viste det seg raskt at de nye skipene skilte seg fra forgjengerne. Lengre, tyngre, vi vet nå mer om disse angrepsskipene, takket være en artikkel publisert av den interne journalen til byggeplassene i Yantar, videresendt av Naval News nettsted. I motsetning til det som tidligere ble foreslått, vil ikke bygningene ha et rett dekk, som den amerikanske LHD[efn_note]Landing Helicopters Dock[/efn_note] av America-klassen, eller de franske Mistrals, men vil beholde formen av en LST[ efn_note]Landing Ship Tank[/efn_note], som Ivan Gren eller Chinese Type 071. På den annen side vil skipene være mye mer imponerende, og nå en tonnasje beregnet til 9000 tonn sammenlignet med 6500 tonn for Ivan Gren, og vil ha en superstruktur og et luftfartsdekk som også er betydelig større enn de eldste. Dermed vil flydekket tillate to mellomstore helikoptre, Ka29 eller Ka52, å utføre luftfartsmanøvrer samtidig, men vil forbli begrenset til ett enkelt tungt helikopter, type Mi8 eller Mi17. Etter å ha startet byggingen av de to nye skipene i år, bør de tas i bruk i 2022 eller 2023, etter all sannsynlighet.

Konstruksjonen av den fremtidige russiske LHD er imidlertid fortsatt svært usikker. Krylov designkontorer har presentert sin "Priboy"-modell ved flere anledninger, og flere kunngjøringer har blitt gjort om dette emnet, spesielt angående byggestart som skal finne sted i 2020 eller 2021 ved Severnaya Vert-verftet i Saint-Petersburg. Men ingen offisiell ordrebekreftelse har ennå blitt gitt. Byggingen av de to modifiserte Ivan Grens risikerer, forstår vi, å utsette denne konstruksjonen ytterligere, spesielt siden ressursene som er allokert til den russiske overflateflåten av GPV 2020-2027 er begrenset, og allerede i stor grad startet av renoveringen av krysserne Kirov og Kuznetsov hangarskip, og av den fremtidige klassen av 22350M Super Gorshkov destroyere, hvorav 8 enheter må bestilles innen 2028. Det er grenser for hva det er mulig å gjøre med 18 milliarder dollar i årlig utstyr fra de russiske hærene.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler