Og Storbritannia mister rustningsindustrien

Storbritannia var det første landet som stilte med en stridsvogn i kamp 15. september 1916, under slaget ved Somme. Mk1 var ikke en suksess, og flertallet av panserkjøretøyene ble ødelagt eller brøt sammen.

Men de banet vei for det som skulle bli et viktig våpen på alle slagmarker siden den gang. Hvis Matilda og Cromwell ikke skinte under andre verdenskrig mot sine tyske kolleger, ble Sherman Firefly, modifisert av britene og utstyrt med en lang 76 mm pistol, veldig verdsatt for sin evne til å stikke hull på Panther og de teutoniske tigrene.

Den beste tanken produsert av industrien over kanalen var uten tvil Centurion. Designet på slutten av andre verdenskrig, denne 51-tonns tanken var godt pansret, utstyrt med en kraftig 90 da 105 mm pistol, og var bemerkelsesverdig pålitelig.

Han var spesielt spydspissen for de israelske styrkene som brukte modifiserte versjoner av Centurion mot den arabiske T55 og T62 under seksdagerskrigen og Yom Kippur , før han ble erstattet av den første Merkava av lokal produksjon.

Centurion av den israelske hæren under 6-dagers krigen Forsvarsanalyser | MBT kampvogner | Industriell konsolidering Forsvar
Israelsk Centurion-tank under 6-dagerskrigen

Det var også britene som oppfant Chobham-komposittrustningen på 60-tallet, som utstyrte Challenger-tanken (1), noe som gjorde den til en av de best beskyttede stridsvognene på 80-tallet, med den amerikanske M1 Abrams, også utstyrt med denne typen rustning. skjerming.

Chobham og dens derivater var i hjertet av den nye generasjonen av vestlige kampvogner, som Leopard 2 tysk, eller den franske Leclerc, som gir disse karakteristiske vinkelformene, fordi den sammensatte rustningen ikke tillot opprettelsen av komplekse eller buede former.

Britene utviklet Challenger II-tanken, fortsatt utstyrt med denne rustningen, men hvis ytelse ble (og fortsatt er) ansett som dårligere enn dens europeiske og amerikanske konkurrenter.

Til tross for denne ekstraordinære historiske forrangen, har «pansrede kjøretøy»-grenen til det britiske BAe nettopp sluttet seg til et Joint Venture opprettet med tyske Rheinmetall, meddesigneren av Leopard II, med en minoritetsposisjon, noe som førte til at Storbritannia mistet kontrollen over sin pansrede byggeindustri.

Dette Joint Venture er organisert rundt nesten 500 Boxer infanteri kampvogner fra den tyske produsenten av den britiske hæren, selv etter den av 589 Ajax pansrede kjøretøy fra amerikanske General Dynamics, også delvis bygget av Rheinmetall, to kontrakter tildelt til skade. av BAes lokale tilbud.

Den britiske hærens bokserforsvarsanalyse | MBT kampvogner | Industriell konsolidering Forsvar
Valget av britiske myndigheter til fordel for Rheinmetalls Boxer og til skade for BAes CV90 markerte sannsynligvis slutten på britisk uavhengighet når det gjelder rustningskonstruksjon.

Dette industrielle og historiske forliset er fremfor alt konsekvensen av en åpenbar mangel på forventning fra de britiske politiske myndighetenes side, som, fast i de afghanske og irakiske konfliktene, ikke klarte å forutse behovet for utvikling av deres panserflåte, og derfor å frigjøre opp de nødvendige midlene til oppstrømsstudier, de samme som gjorde det mulig, 40 år tidligere, å designe Chobham-rustningen og Challenger 1, og å måtte vende seg til utenlandske løsninger, noe som raskt svekket sin egen industri.

En leksjon å lære for Frankrike, hvis idealiserte europeiske ambisjoner godt kan lede forsvarsindustrien i samme skråning som den britiske rustningsindustrien...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler