Russland forlater offisielt INF-traktaten

Allerede før slutten av ultimatumet stilt av USA, kunngjorde president Vladimir Putin loven som bekrefter at den russiske føderasjonen trekker seg fra INF-traktaten for atomvåpenavtale for mellomdistanse, som forbød både USA og Sovjetunionen, deretter Russland. , for å utvikle eller distribuere strategiske våpen med en rekkevidde på 500 til 5000 km. Loven ble vedtatt 18. juni i Dumaen (underhuset), og 26. juni i Forbundsrådet (overhuset), og ble derfor undertegnet loven i dag av president Putin.

Sjansene for å se et skritt tilbake i denne saken, fra både Russland og USA, var praktisk talt ikke-eksisterende. De to landene hadde også, så snart beslutningen ble tatt om å suspendere traktaten, annonsert at de ville utvikle våpensystemer som omfattes av traktaten. Videre hadde ingen av aktørene noen interesse i å beholde denne traktaten, som var svært restriktiv på den internasjonale scenen. INF-traktaten, som ble undertegnet på slutten av Euromissile-krisen på høyden av den kalde krigen, forpliktet bare de to landene, selv om europeerne, og spesielt Frankrike, også respekterte den. Slik var det ikke for andre land, som Kina, India, Pakistan, Nord-Korea og Iran, for bare å nevne de viktigste. For USA var det derfor et spørsmål om å kunne gjenopprette balansen, spesielt overfor Kina, ved å kunne distribuere mellomdistansesystemer fra sine Stillehavsbaser, spesielt på 'øya Guam. For Russland er dette en mulighet til å utvide maktgradienten mot NATO ytterligere, og europeerne, som ikke har denne typen systemer, hvis utforming vil ta, om nødvendig, flere år, eller til og med et tiår, mens hun selv aldri mistet kompetanse takket være Iskander-systemer.

De eneste virkelige taperne i denne saken er europeerne. Ikke bare har de ikke noe å si i saken, men ved å stole, som alltid, på amerikansk beskyttelse, er de nå tvunget til å fremheve denne avhengigheten i et forsøk på å balansere maktbalansen med Russland. Videre er det bare Frankrike, innenfor EU, som i dag er legitimt med hensyn til folkeretten, til å utvikle systemer med mellomomfang, og det er foreløpig ikke avgitt noen erklæring om dette. Kanskje det er på tide å innrømme at de europeiske kampflyene fra 2000 ikke vil være tilstrekkelig lenge til å avskrekke vår østlige nabo, som har fordelen på alle andre områder...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler