Den indiske marinen lanserer en konkurranse for 6 lette raske missilfregatter

Det indiske forsvarsdepartementet har lansert en ny konkurranse som tar sikte på å utstyre og modernisere den indiske marinen. Dette programmet, hvis betegnelse ikke er publisert, tar sikte på å anskaffe 6 rakettutskytende overflateskip, innenfor et totalbudsjett på 13.000 1,65 crore, eller 8 milliarder euro. Skipene må bruke kryssermissilet Brahmos, og ha XNUMX antiskipsmissiler, et luftvern selvforsvarssystem og en hovedkanon. Det er ingen omtale av anti-ubåtevner eller et helikopter.

I tillegg, de 6 lette fregattene, fordi for å implementere bevæpning, må det være en lett fregatt, må være snikende over hele spekteret (EM, IR, ekkolodd), nå en hastighet på 35 knop og ha en autonomi til sjøs på 10 dager.

Avanserte spesifikasjoner vises skreddersydd for lette fregatter av klassen Gremyashchiy av det russiske prosjektet 20385, vel vitende om at den indiske marinen tradisjonelt har en sterk appetitt på russiske bygninger, og at den russiske marineindustrien er svært vant til samarbeid med indiske verft. Imidlertid kan disse spesifikasjonene også se en sammenheng av behov med lette fregatterprosjektet til Joint Venture of Fincantieri og Naval Group. Siden ingen av gruppene for øyeblikket har bygninger som dekker dette spesifikke behovet, ville samarbeid for å møte indisk etterspørsel absolutt være veldig fornuftig.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler