Den amerikanske hæren ønsker å bestille 500 lette stridsvogner fra 2025

- Annonse -

Den amerikanske hæren har lansert, som en del av Next-Generation Combat Vehicles-programmet, et program som tar sikte på å designe og produsere 500 lette stridsvogner som vil utstyre amerikanske styrker med 14 enheter per infanteribrigade. Dette pansrede kjøretøyet vil ha som oppgave å gi ildkraftstøtte så nært som mulig til demonterte infanterienheter, spesielt mot fiendtlige bunkere og pansrede kjøretøy.

Den lette tanken, hvis masse ikke må overstige 40 tonn og hvis dimensjoner må tillate at to kan transporteres med C-2-fly, vil være utstyrt med en 17 mm kanon og en 105 mm maskingevær. Det er foreløpig ikke snakk om å legge til panservernraketter i tårnet, selv om dette alternativet virker essensielt for å håndtere de tyngste pansrede kjøretøyene, for eksempel kampvogner. Det er heller ikke spesifisert om det pansrede kjøretøyet skal være på hjul eller belte, men gitt tankens masse, og målene definert av den amerikanske hæren, virker belteløsningen favorisert.

Den amerikanske hæren har allerede valgt ut 2 produsenter som mottok en konvolutt på 376 millioner dollar for å utvikle og bygge 12 prototyper hver. Som med hele programmet som tar sikte på å erstatte amerikanske panserkjøretøyer, er fristene spesielt korte, siden masseproduksjon forventes i 2022, og igangsetting i 2025.

- Annonse -

Amerikanske styrker hadde gitt avkall på bruken av lette stridsvogner siden 1996, med tilbaketrekningen av M551 Sheridan. Dette programmet er ifølge amerikanske myndigheter begrunnet med det økte behovet for ildkraft for demonterte enheter, for å kunne møte forskanste styrker støttet av rustning, som de russiske styrkene. Det er sant at sistnevnte aldri har gitt avkall på bruken av lette stridsvogner, og heller ikke til å tyngre bevæpne sine infanterikamp- eller troppetransportkjøretøyer, enten på hjul eller belte. La oss også huske at Russland har et panser/soldatforhold som er 3 ganger høyere enn vestlige styrker. Denne forskjellen stiger til mer enn 10 terninger når man sammenligner tettheten til kampvogner eller artillerisystemer.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler