Vil bioteknologier snart investere slagmarken?

Blant de mange forsknings- og utviklingsprogrammene som tas i betraktning av den nye Futures-kommandoen, ledet av general Mike Murray, forventes bioteknologi å bli stadig mer kritisk i ytelsen til de væpnede styrkene som er engasjert i operasjonsteatre. Det handler ikke, som man kanskje tror, ​​om å modifisere ytelsen til soldatene selv, men om å bruke det naturen har gjort i millioner av år mye bedre enn menneskelige teknologier til nå, for å håndtere 'energien'.

Et av hovedområdene for forskning på dette området tar sikte på å designe utstyr som lar soldater gjøre seg usynlige på slagmarken, spesielt utstyr som oppdager den infrarøde signaturen til menn og kjøretøy. For hvis teknologiene eksisterer for å modifisere strålingen til et stoff, bruker de altfor mye energi til å representere et effektivt alternativ for infanterister. På dette området kan blant annet bioteknologi gi forbløffende, effektive og bærekraftige løsninger.

Den polske PL01-forsvarsanalysen | Bioteknologiforsvar | FORENTE STATER
Det polske PL-01-programmet utviklet en tank som var i stand til å maskere dets termiske bilde

Andre områder, rettet mot energiproduksjon, termisk regulering og sårbehandling, er i gang i USA og vil snart materialisere seg i operativt utstyr. I marinefeltet kan visse mikroorganismers evne til oppdage små variasjoner i miljøet studeres nå for å lage autonome undervannsovervåkingsenheter.

USA er ikke den eneste som investerer i dette forskningsområdet. Russland har gjennomført programmer i denne retningen, spesielt i sitt nye forsvarsforskningssenter ved Azovhavet. Kina på sin side innleverer nå flere bioteknologipatenter enn USA hvert år. I tillegg investerer kinesiske selskaper massivt i vestlige startups, noe som gjør at amerikanske myndigheter frykter et betydelig tap av teknologisk suverenitet på dette området.

Faktisk, i USA som i Europa, utgjør det å åpne tilgang til kapital for startups og forskningsselskaper for utenlandske nasjoner et kritisk problem for å opprettholde det teknologiske raset som har begynt i verden. I Frankrike, Definvest-fondet, administrert av BPI til fordel for Forsvarsdepartementet, og tildelt 50 millioner euro hvert år, ble designet med dette i tankene, mens La Défens Innovation AgencyDen gir tilsyn med investeringer i forsvars-FoU på nasjonalt nivå. Faktum er at til tross for disse tiltakene, forblir et betydelig antall franske prosjekter tatt til fange av fremmede nasjoner, noen ganger i motsetning til Frankrike, på grunn av mangelen på fleksibilitet i de iverksatte tiltakene.

flyboard zapatta analyserer forsvar | Bioteknologiforsvar | FORENTE STATER
Franky Zapatas Flyboard er nå av interesse for franske spesialstyrker

I denne forstand kan det være nyttig å gi en kredittlinje dedikert til atypiske programmer presentert for AID, sikkert mer risikabelt, men med påvist operasjonelt potensial. Det var ikke en gang bildene av hans Flybaord gikk verden rundt og interesserte dusinvis av investorer på planeten at dette Franky Zapatta-prosjektet skulle ha blitt oppdaget og ledsaget av tjenestene til departementet for væpnede styrker. Eksempler som dette, det er mange, som dessverre først dukker opp når transportøren har blitt fanget opp av en utenlandsk tjeneste eller investering, enten det er på det teknologiske feltet, eller på andre felt, mer strategisk.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler