Den spanske S80 kan komme til India i P75(i)-programmet

Dette vil helt sikkert få mange til å krype på Naval Group. I følge nettstedet navyrecognition.com, vil den spanske skipsbyggeren Navantia vurdere å integrere P75(i)-programmet for å tilby sin S80-ubåt, og ytterligere utvide den allerede lange listen av europeiske produsenter som tilbyr sine tjenester i denne strategiske kontrakten.

La oss minne om at India nylig lanserte utlysningen av prosjekter vedr P75(i)-programmet, rettet mot bygging av 6 nye ubåter med AIP[efn_note]Air Independent Propulsion[/efn_note] fremdrift, noe som gjør at nedsenkbare fartøyer kan øke sin dykkeautonomi betydelig. I tillegg til de russiske, japanske og sørkoreanske tilbudene har 3 europeiske produsenter allerede meldt seg, den tyske TKMS, den svenske Saab og den franske marinegruppen, som allerede hadde fått tildelingen av P75-kontrakten i 2005 for bygging av 6 Scorpene-ubåter, kjører for tiden.

Men spansk konkurranse er nok til å irritere den franske siden. Faktisk var den konvensjonelle fremdriftsubåten Scorpène opprinnelig designet i et partnerskap mellom DCNS og spanske Navantia, sistnevnte hadde ingen erfaring med nedsenkbar konstruksjon, men hadde et nasjonalt marked, mens franskmennene, svært erfarne, visste at den franske marinen ikke ville vurdere å anskaffe noe annet enn atomdrevne ubåter. I 2008 bestemte DCNS seg for å avslutte partnerskapet, etter å ha notert at spanjolene hadde "plyndret" en stor del av fransk kunnskap og kunnskap, med sikte på å tilby sin egen nedsenkbare båt, S80.

LINS Kalvari første Scorpene fra den indiske marinens forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
INS Kalvary, første Scorpene i det indiske P75-programmet

Faktum er fortsatt at til tross for et program som offisielt startet i 2005, og tilgang til franske teknologiske data, fortsetter utviklingen av S80 å utgjøre et problem, den første kopien ble ikke forventet av den spanske marinen før 2022, dvs. 17 år etter at oppstart av prosjektet, forsinkelser som vi vanligvis bare ser på russiske byggeplasser. I 2013 innså spanske ingeniører at en regnefeil i oppdriften til fartøyet alvorlig truet dets evne til å holde seg flytende, og sistnevnte måtte forlenges for å løse dette problemet. I løpet av denne tiden ble Scorpène eksportert til 4 land: 2 til Chile, 2 til Malaysia, 6 til India og 4 til Brasil. En bragd for et skip som ikke er i tjeneste i marinen i det produserende landet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler