Første vellykkede flytur av LAH, den koreanske delfinen

Den 20. mai 2015 aksepterte sørkoreanske myndigheter tilbudet fra Airbus Hélicoptères om å designe, med lokal bidragsyter KAI, et lett angreps- og rekognoseringshelikopter, basert på H155 dauphin, og hadde til hensikt å erstatte MD500 Defender and Aging AH1 Cobra fra landets væpnede styrker. Litt mer enn 4 år senere, 4. juli 2019, foretok dette nye flyet, betegnet LAH, for Light Attack Helicopter, sin første 20-minutters flytur på det koreanske selskapets Sacheon-produksjonssted.

Eksternt tar enheten mye fra sin eldste, delfinen, som den beholder det generelle utseendet og den berømte fenestronen. Men flyet er virkelig et moderne fly, spesielt med integrering av to Arriel 2L2-motorer designet av Safran, og leverer en effekt på 1024 hk hver på havnivå, 250 mer enn Arriel 1 MN som utstyrer Dauphins. Denne kraftøkningen gjør det mulig å øke utstyret ombord, spesielt ved å legge til en 20 mm kanon på et tårn under nesen på flyet, og 2 hardpoints for missiler og rakettkurver på hver av de to stumpene til flyet. fly. Avionikken har også blitt modernisert, i tillegg til det infrarøde, radar- og lasertrusselsdeteksjonsutstyret. Det er sannsynlig at rustningselementer også er lagt til, for å øke overlevelsesevnen til LAH som blir bedt om å operere nær motsatt forsvar.

For å garantere denne kontrakten for 214 fly, måtte Airbus Hélicoptères godta betydelige teknologioverføringer, og overførte verdens produksjonslisens for H155 til KAI, og ble i dette tilfellet LUH [efn_note]Light Utility Helicopter[ /efn_note] av sin sivil versjon. Men i den grad Airbus utvikler H160 og dens militære versjon Guépard, et fly i samme vektområde, men mye mer moderne enn Dauphin, påvirker ikke denne lisensen fremtiden til gruppen.

Chinese Harbon Z9 Defense News | Konstruksjon av militære helikoptre | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar
Den kinesiske Harbin Z9, produsert på lisens fra H155 dauphin

Dauphin og dens forskjellige versjoner ble eksportert til mer enn 35 land, og ble bygget i mer enn 1000 enheter. Den produseres fortsatt på lisens i Kina, som med Z9 har gjort den til ryggraden i flystyrken i 15 år, med mer enn 250 eksemplarer bygget. Den franske marinen, som fortsetter å bruke den på fregattene sine, planlegger å leie enda flere mens de venter på at HIL Guépard skal settes i tjeneste. Vi kan bare ønske dens etterfølger, H160, samme reise!

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler