USA godkjenner salg av 108 Abrams-tanks til Taiwan og irriterer Beijing

Det er ingen mangel på geopolitiske spenningspunkter i dag. Mellom spenningene mellom Vesten og Iran i Midtøsten om gjenopptakelsen av urananrikningen av Teheran, den forestående leveringen av S400-er til Tyrkia, og de stadig mer intense friksjonene mellom Beijing og Washington, har den internasjonale situasjonen aldri vært i de siste 30 årene. så ustabil.

Og dette vil absolutt ikke bli bedre med den amerikanske beslutningen om å godkjenne salg av 108 moderne M1A2 T Abrams hovedstridsvogner til Taiwan, akkompagnert av 30 støttende pansrede kjøretøy, reservedeler og ammunisjon, og 254 Stinger luftvernsystemer , For et beløp på 2,2 milliarder dollarr. Denne autorisasjonen følger at på overføring av teknologier til støtte lbygging av nye angrepsubåter drevet av AIP av Taipei, samt moderniseringen av den taiwanske F16, som allerede hadde utløst sterke reaksjoner fra kinesiske myndigheter.

Og faktisk var Beijing raske til å reagere på denne kunngjøringen, gjennom talspersonen for utenriksdepartementet, som erklærte knapt noen minutter etter USAs erklæring at Kina var sterkt imot denne leveransen. la oss huske det Beijings politiske linje mener at den uavhengige øya Taiwan ikke er et land i seg selv, men en provins i opprør mot «ett og udeleligt Kina».

Det gjenstår å se hvilken oppfølging disse erklæringene vil bli gitt, både på kinesisk og amerikansk side. Hvis Washington godkjenner leveringen av disse våpensystemene til Taipei, kan Beijing bli fristet til å motsette seg det ved å etablere en marine- og luftblokade av øya, som nå har militære midler til å gjennomføre en slik operasjon. Denne hypotesen, som virker veldig fjern når den sees fra Europa, er veldig konkret i det populære Kina, hvis statlige medier alle har en mye mer martial tone, og nå regelmessig fremkalle hypotesen om en krig neste, uten å direkte peke ut potensielle motstandere. Omvendt, hvis amerikanske myndigheter motsatte seg denne leveransen, ville de betraktelig undergrave, både nasjonalt og internasjonalt, troverdigheten til amerikansk teknologisk og militær overlegenhet som i stor grad fremvises av det nåværende mandatet.

I denne utgaven, som i andre, ser den nåværende dynamikken ikke ut til å tilby noe tilfredsstillende alternativ for vestlige.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler