Australia gir opp sine Tiger-kamphelikoptre

De australske væpnede styrkene, ved å legge inn en bestilling på 22 ARH (Attack Reconnaissance Helicopter) standard Tiger-kamphelikoptre fra Airbus Hélicoptères i 2001, var de første og eneste eksportkundene for flyet. Til tross for denne privilegerte statusen, møtte sistnevnte store vanskeligheter med tanke på tilgjengelighet og forsyning av reservedeler, samt med operasjonskvalifiseringen av flyet som først vil finne sted 6 år etter leveringen av det første eksemplet i 2016. Faktisk , raskt steg tonen mellom australske myndigheter og den europeiske produsenten, til det punktet at de væpnede styrkene for to år siden bestemte seg for å klare seg uten helikoptrene deres kort tid før, for å utstyre seg med en lettere enhet, og fremfor alt vise bedre tilgjengelighet og lavere kostnad for å opprettholde driftstilstanden.

Dette gjøres nå med lanseringen av Land 4503-programmet, som en del av den store moderniseringen av styrkene som er gjennomført siden 2014. Australske myndigheter har derfor lansert et brev med anmodning om informasjon (RFI) for anskaffelse av 29 kamphelikoptre fra Western produsenter. Bell AH-1Z Viper blir ofte sitert for å ha preferansen til landets generalstab, men det er sannsynlig at Agusta-Westland vil tilby sin AW129 Mangusta, og Hughes sin AH64 Apache, selv om sistnevnte betydelig overgår kravene til RFI. Airbus Hélicoptère på sin side vil trolig ikke delta i denne konkurransen.

The Bell AH1Z Viper Defense News | Australia | Konstruksjon av militærhelikoptre
Bell AH-1Z Viper er favorisert i den kommende konkurransen i Australia

Faktum er fortsatt at denne kunngjøringen kan representere en utmerket mulighet for ALAT til å styrke sin Tiger-flåte, som er kjent for å være stort sett underdimensjonert i forhold til reelle operasjonelle behov. Anskaffelsen av de 22 brukte australske flyene kan gjøre det mulig å øke flåten med nesten 35 %, spesielt siden flyet allerede har kapasitet til å skyte Hellfire-missiler og laserstyrte raketter, som HAD-standarden. . Det ville også være en god måte å snu innholdet i budskapet som formidles av denne forsakelsen, ved å vise at Frankrike støtter sine klienter til slutten til tross for problemene, og at landet anser Tigeren som en ledende plattform. I tillegg vil dette gjøre det mulig å raskt øke flåten av moderne helikoptre, og dermed redusere flåten til gaseller som ikke lenger har noe å gjøre på en slagmark, uten å forstyrre det industrielle programmet for å øke H160 Guepard-leveransene.

Et alternativ for raskt å vurdere nøye ...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler