Bulgaria bestiller 8 F16V-er fra Lockheed-Martin

Det bulgarske forsvarsdepartementet kunngjorde at det hadde signert kontrakten for anskaffelse av 8 F16V-er for å erstatte deres Mig29-er som er arvet fra Warszawa-pakten, for et samlet beløp på 1,26 milliarder dollar. Det ser derfor ut til at den amerikanske produsenten klarte å finne argumentene for å overbevise Sofia, mens forsvarsminister Krassimir Karakatchanov estimerte for noen uker siden at tollvilkårene som ble gitt landet hans var langt under av de som er foreslått til andre NATO-medlemmer, siterer Slovakia som kjøpte 14 F16V for 1,6 milliarder dollar.

Som alltid ble ikke avgjørelsen tatt om prisen på utstyret, veldig overvurdert siden prisen på F16V og utstyret ble brakt til prisen på et tilsvarende tilbud på Rafale Til og med Typhoon, men på mengden amerikansk bistand gitt innenfor rammen av ERIP-program ment å støtte europeiske land med å erstatte utstyret deres fra sovjettiden. Dette beløpet er ennå ikke kommunisert, men gitt beløpet på den bulgarske regningen, bør det være mellom 400 og 500 millioner dollar. Den amerikanske regjeringen vet godt at denne kontrakten vil bringe den føderale regjeringen mellom 900 og 1200 millioner dollar i løpet av de første 10 årene av gjennomføringen, og har ingen problemer med å støtte sine tilbud på denne måten, for å garantere kontroll over et økende antall europeiske land når det gjelder forsvar.

Husk at hvert år importerer landene i EU forsvarsutstyr for mer enn 60 milliarder dollar fra USA, mens det bare eksporterer 7 til 8 milliarder dollar i retur. Faktisk er de 7 milliardene dollar som går inn i støttefondet for Defense of Europe, dels som finansierer utplasseringene, og dels utstyret til de allierte, i stor grad oppveid av de rundt 45 milliarder dollar i budsjettinntekter generert av kunden...

Så lenge europeere generelt, Frankrike spesielt, ikke setter seg på lik linje med USA på dette området, bør vi ikke bli overrasket over å se europeiske forsvarskontrakter falle etter hverandre i Washingtons pengepung.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler