Spesialoperasjonskommando interessert i amerikanske CH-47 Chinook

- Annonse -

I følge COS-pressesettet som ble levert 14. juli 2019, studerer sistnevnte for tiden anskaffelsen av tunge Boeing CH-47 Chinook-helikoptre for å utvide flymobilitetsløsninger for spesialstyrkene, som bare ett tungt helikopter som Chinook kunne tilby.

COS har sitt eget kamphelikopterregiment, 4th Special Forces Helicopter Regiment, basert i Pau, bestående av en stab og 7 skvadroner og med en blanding av lette Gazelle-helikoptre, Puma, Cougar og Caracal manøvreringshelikoptre, og en skvadron av Tiger kamphelikoptre. Selv om Puma snart vil bli erstattet av NH90-er spesielt tilpasset FS-enes behov, og gasellene av H160M Guépards, forblir behovet for tungtransport uløst, bortsett fra gjennom europeisk samarbeid. Faktisk har britene, nederlandske og spanske CH47 Chinooks, som de har utplassert ved flere anledninger til støtte for franske operasjoner, spesielt i Sahel.

Den fjerde RHFS gaselle tiger cougar caracal Defense News | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Den 4. RHFS har en mangfoldig maskinpark: Gazelle, Tigre, Cougar og Caracal

Selv om den gikk i tjeneste i 1962 i den amerikanske hæren, forblir CH47 en referanse i Vesten innen tungtransporthelikoptre, og konkurreres i dette feltet kun av CH53 fra Sikorsky. Med en maksimal startvekt på mer enn 22 tonn kan den frakte mer enn 40 utstyrte mann i tillegg til mannskapet, og transportere dem over lange avstander, langt utover ytelsen til en NH90 TTH, halvparten så tung. , men også nesten halvparten så dyrt. Det er i dag i tjeneste i mer enn tjue land, inkludert 8 NATO-medlemmer, med mer enn 1200 enheter av flyet som er bygget til dags dato.

- Annonse -

Spesialstyrkene er ikke de eneste som ønsker å ha et tungt helikopter i de franske hærene. ALAT, for å styrke og utvide sine aeromobilitetsmidler, og Naval Air Force, for å øke projeksjonsevnen til amfibiske helikopterskip, ville ha stor nytte av en slik enhet. Faktisk har flertallet av europeiske hærer et behov for denne typen enheter, som representerer en tilstrekkelig park for å vurdere et europeisk design av et slikt helikopter. På den annen side, for FS, ville det hastende med behovet kreve et hyllekjøp av noen få enheter i USA.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler