Beograd bestiller Mistral 3-systemet fra MBDA

President Macrons offisielle besøk til den serbiske hovedstaden var en mulighet til å gjenoppbygge de svekkede båndene mellom de to landene siden de jugoslaviske krigene, og den uforklarlige protokolltabbe under markeringen av slutten av den store krigen, eller den serbiske presidenten, som representerer en av Frankrikes mest trofaste allierte i denne konflikten, ble henvist til andreplass, mens de tyrkiske og Kosovo-presidentene hadde æren av førsteplassen. Uansett ser det ut til at Beograd ikke holder disse begivenhetene mot Frankrike, siden president Macron, det ser ut til, ble veldig godt mottatt, og han forlater Serbia med en forsvarskontrakt, en ordre på Mistral 3 luftvernsystemer fra MBDA.

De siste årene har Beograd spesielt rykket nærmere Moskva når det gjelder forsvarsutstyr, med flere bestillinger på våpensystemer som f.eks. levering av 6+3 moderniserte Mig29s, ordren for pansrede kjøretøyer T72 og BRDM-2, og ordren på 7 Mi17 og 3 Mi35 helikoptre. Samtidig var landet det første europeiske landet som implementerte en kinesisk MALE Wing Long II-drone, hvorav det fikk 7 eksempler. Men serbiske myndigheter har alltid opprettholdt en sterk kobling med EU på dette området, for eksempel med bestillingen i 2018 på 9 H145M-helikoptre fra Airbus Hélicoptères.

Charle de Gaulle Sadral Defense News | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvernforsvar
kjernefysiske hangarskipet Charles de Gaulle har to SADRAL-systemer utstyrt med Mistral-missiler for å sikre tett beskyttelse

Mistral-kortdistanse-luftvernmissilet er en av de store suksessene til den fransk-britiske MBDA-gruppen. Selges i mer enn 16.000 25 eksemplarer til mer enn 6000 land, og kan engasjere fly så vel som helikoptre, kryssermissiler og droner av tilstrekkelig størrelse, uansett eksponering. Rekkevidden overstiger 2,7 meter, og hastigheten når Mach 1989, noe som gjør det mulig å engasjere raske fly i baksektoren. Siden det ble tatt i bruk i 3, har missilet utviklet seg for å tilpasse seg nye engasjementskontekster. Dermed har Mistral XNUMX en søker som viser stor motstand mot lokkefugler, og økt følsomhet som lar den engasjere både luft- og terrestriske mål.

I denne forbindelse brukte et ALAT Tiger-helikopter, under den franske intervensjonen i Libya i 2011, et Mistral-missil for å ødelegge et pansret kjøretøy som beveget seg i høy hastighet med betydelig avvik, mens Viviane-gasellene utstyrt med HOT n-missiler de ikke kunne gjøre det . I tillegg til Tiger-helikoptrene, utstyrer Mistral artilleriregimentene til de franske landstyrkene, så vel som forskjellige marineenheter, via SIMBAD- og SADRAL-systemene, spesielt for å sikre tett anti-missil- og luftvernbeskyttelse for PAN Charles de Gaulle , Mistral PHAer og Light Stealth fregatter.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler