Det amerikanske luftvåpenet ønsker å gjøre GPS-ammunisjon motstandsdyktig mot jamming

Det amerikanske flyvåpenet har nettopp kunngjort tildelingen av en kontrakt på 10 millioner dollar til Lockheed-Martin for å utvikle en ny GPS-søker for sitt JASSM-missil, for Joint Air-to-surface Standoff Missile, et luftbåren kryssermissil. subsonisk med en rekkevidde på 400 til 1000 km avhengig av versjon. Denne ordren følger ulike observasjoner av effektiviteten til jamming og "spoofing"-systemer, som består av å drive GPS-signalet for å forvrenge presisjonen til veiledningen, brukt av potensielle motstandere som de amerikanske hærene måtte møte.

Sårbarheten til GPS-signalet, og dets konsekvenser, har blitt prioritet for den amerikanske generalstaben, som samtidig har lansert flere programmer for å dempe effektene, både for svært utsatt ammunisjon, enten det er artilleri, marine eller luft. , eller for styrkene. dem selv. Dermed begynte den amerikanske hæren distribusjonen av nye spoofing-resistente GPS-mottakere, spesielt til sine styrker utplassert i Europa.

krasukha 4 GPS jamming russia Forsvarsnyheter | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Russland har utviklet et imponerende arsenal av jamming, spesielt av GPS-signalet. Her et Krasukha-4-system

Russland har utviklet en betydelig blokkeringskapasitet, spesielt av GPS-signalet, og nøler ikke med å bruke det, enten det er under øvelser og arrangementer som finner sted nær grensene til europeiske land, i Ukraina eller i Syria. Vi kan imidlertid undre oss over midlene den har til rådighet, som vil forbli begrenset til bruk i tilfelle konflikt. Det er faktisk lite sannsynlig at russiske jamming-enheter vil bruke alle systemene som er gjort tilgjengelige for dem under øvelser som holdes innenfor et steinkast fra alle NATO-deteksjonssystemer.

Vanskeligheten for vestlige industrimenn som er ansvarlige for å overvinne dette problemet, vil ikke bare være å motarbeide kjente systemer, men å forutse fremskritt gjort av Russland eller Kina på dette området, som vil forbli konfidensielt. Spesielt er risikoen for forstyrrelser ledsaget en påvist cyberrisiko, med konsekvenser som kan være like invalidiserende. Når det gjelder generalstaben, vet de nå at deres styrker må kunne utvikle seg og utføre sine oppdrag i et miljø der kommunikasjons- og lokaliseringstjenester er helt eller delvis utilgjengelige. Kartet, kompasset og HF har fortsatt en lys fremtid foran seg.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler