Bør den amerikanske hærens fremtidskommando inspirere de franske (og europeiske) hærene?

Ett år etter opprettelsen vil US Army Future Command nå sin fulle operative kapasitet i løpet av de kommende ukene, for å ta ansvar for den teknologiske og operative fremtiden til den amerikanske hæren. Opprettet av general Mattis for bare et år siden, og betrodd til generalløytnant Mike Murray, har AFC som mål å raskt gjenopprette de amerikanske styrkene en teknologisk fordel som er betydelig skadet de siste tiårene av utstyrsprogrammer på vandring, mens landets motstandere, Russland og Kina for ikke å nevne dem, har vist en bemerkelsesverdig metode og besluttsomhet for å gjøre opp for forsinkelsene deres, og til og med noen ganger overgå USAs makt.

Og det vil ikke mangle på programmer, for eksempel Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) beregnet på å erstatte UH60 Black Hawk, Extended Range Canon Artillery (ERCA) for å utvide rekkevidden til M109 Paladin, eller til og med M -SHORAD for å fylle underskuddet i kortdistanseforsvarssystemer for den amerikanske hæren mot fly, helikoptre og kryssermissiler. I tillegg kommer programmer for hypersoniske våpen, taktiske missiler, nattsyn, trening og simulering, og selvfølgelig programmet Optionally Manned Fighting Vehicle som skal erstatte M2 Bradley.

Kunstnerens syn på IM SHORAD-systemet Defense Analyses | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | FORENTE STATER
M-SHORAD må gi kortdistanse luftvernbeskyttelse for amerikanske enheter

Et av de prioriterte målene til general Murray og hans tette team er å holde stramme tøyler på alle spillerne i disse programmene, enten det gjelder budsjett, som når det gjelder tidsfrister, og til og med å prøve å redusere disse benekterne så mye som mulig. . Dermed forventes FARA-programmet, for Future Attack Reconnaissance Aircraft, som må erstatte OH56 Kiowa-helikoptrene som ble tatt ut av tjeneste i 2014, for 2028 i styrkene, men AFC ønsker å forsøke å redusere denne varigheten med flere år, med behov for anses som kritisk og presserende.

I tillegg til den teknologiske rekapitaliseringen av hærene, vil AFCs andre oppdrag være å forhindre at en situasjon som ligner den som vedvarer i dag skjer igjen, og holde et konstant øye med den teknologiske utviklingen til andre nasjoner, og ved å begrense programmer i varighet og noen ganger i ambisjon om å opprettholde optimal militærmakt til enhver tid, og ikke «om noen få år».

Skjermbilde 2019 07 15 til 16.42.11 Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | FORENTE STATER
Skyborgs Heliplane skal konkurrere om FARA-programmet

Logikken som ligger til grunn for Army Future Command er interessant på mer enn én måte. Men det er fremfor alt dette siste punktet som er bemerkelsesverdig, og som bør inspirere europeere generelt, og franskmenn spesielt. Faktisk, hvis Frankrike ikke har "mistet seg selv" som USA i programmer med dårlig kontrollerte ambisjoner, som Zumwalt-destroyeren eller F35, har det likevel tillatt en drift å etablere seg. . Og i likhet med USA er Frankrike i dag svært eksponert når det gjelder høyintensive engasjementer, og har verken panser-, artillerisystemene, luftvernsystemene eller kryssingen som er nødvendig for dette oppdraget.

Hovedstyrken til AFC er å gi ytrings- og dømmekraft til en generaloffiser fra kampstyrkene, for hvem dette er hovedoppdraget, og som faktisk ikke vil nøle med å gjøre det, selv om det betyr å fornærme meninger fra de politiske tilsynsmyndighetene eller industrimennene. I denne forstand er AFC en "maskin for å vinne" fremtidige kriger, uansett motstander, uansett terreng, uansett tempo. For dette bør det studeres nøye av de franske og europeiske militærmyndighetene.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler