Kina forbedrer tretthetsmotstanden til sine helikopterrotorer

China Aviation Industry Corporation (AVIC) nylig mestret ny tretthetsmotstandsteknologi for helikopterrotorene sine. Denne fremgangen kan øke kapasiteten og levetiden til kinesiske helikoptre betydelig.

Denne utviklingen kommer etter kunngjøringen av China Aviation News – AVIC Group-avisen – om at en rotor laget av en titanlegering hadde mislyktes i utmattelsestestene. Denne samme pressemeldingen kunngjør også, i samarbeid med forskningsteam fra North-West Polytechnic University og Russian Institute of Aviation Materials, utviklingen av en ny teknikk som gjør det mulig å redusere slitasjekomponenter og doble deres servicetid.

Denne russisk-kinesiske fremgangen er ganske viktig av flere grunner. For det første er trettheten til en rotor ikke alltid merkbar; uforutsette risikoer forblir absolutt tilstede, men vil fremover være mindre sannsynlige. For det andre kan en tretthetsbestandig rotor også tillate et helikopter å jobbe under høyere stress, ved høye hastigheter i lange perioder eller løfte tyngre last over lange avstander.

Chinese Harbon Z9 1 Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militærhelikoptre | Kamphelikoptre
Kina har bygget sin kunnskap innen militærhelikoptre ved hjelp av Airbus Helicopters og Frankrike. Her en Z9, kinesisk versjon av Panther.

Naturligvis bør denne fremgangen inngå i det kinesiske "Advanced Heavy Lifter"-programmet, et tungtransporthelikopterprosjekt, men også fremtidige programmer. Kina kan nå bruke den tidligere nevnte titanlegeringen og dra nytte av dens egenskaper: lav vekt, sterk motstand mot korrosjon og ekstreme temperaturer. Dermed kan Beijing øke påliteligheten til sin flåte under vanskelige miljøforhold, som til sjøs eller i ørkenen.

Den strategiske verdien av dette fremskrittet er ganske viktig: Kina, som i flere år har fokusert på sin høysjøflåte, hvor et av målene er å sikre de nye silkeveiene, trenger en robust luftflåte, og dermed sannsynlig bruk av nye rotorer vil øke påliteligheten til sjøs, det kan vi også anta den innebygde versjonen av Z-20 nylig observert på en fregatt har lignende teknologi, ellers bør den raskt utplasseres på disse nye maskinene.

Clement Guery
Spesialist i utenrikspolitikk og sikkerhetsspørsmål i Folkerepublikken Kina.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler