Lansering av ødeleggeren Haguro: Den japanske marinen fortsetter sin massive forsterkning

Destroyeren «Haguro», den andre enheten i Maya-klassen, ble lansert 17. juli av JMU (Japan Maritime United) verft, nær byen Yokohama. Med en vekt på mer enn 10.000 170 tonn og 96 meter lang, er Haguro en japansk versjon av den amerikanske tunge destroyeren Arleigh Burke Flight III. Haguro, i likhet med søsterskipet Maya, er utstyrt med AEGIS-systemet, og 2 vertikale utskytningssiloer som bærer SM3ER luftvernmissiler, SM6 og SM8 antimissiler, og ASROC torpedomissiler, som er lagt til 17 utskytningsraketter for Type 2 anti-skip missiler, 2 trippel torpedo launcher, 1 CIWS Phalanx og 127 1mm kanon. Bygningen har en ekkolodd med variabel dybde i tillegg til skrogekkolodd, en høyeffekts SPY-60D-radar, og bruker et SH-055K-helikopter. Faktisk er Haguro bare dårligere i ildkraft enn den amerikanske marinens Ticonderoga-kryssere, den kinesiske Type XNUMX og en mulig russisk Kirov.

Haguro er den åttende og siste japanske Aegis-ødeleggeren av Kongo-familien bygget til dags dato. Denne familien, nær amerikanske Arleigh Burkes, inkluderer Kongo-klassen (8 tonn) med 9500 enheter lansert mellom 4 og 1994, Atago-klassen (1998 tonn) med 10.000 enheter som ble tatt i bruk i 2, og Maya-klassen, som den tilhører. , og hvis første enhet ble lansert i fjor. Disse tunge destroyerne markerer en dyp transformasjon av marinestyrken til de japanske selvforsvarsstyrkene, som fra 2007 forpliktet seg til å øke ildkraften, tonnasjen og antall bygninger.

Japansk LHD av Izumo-klassen som vil bære F35B-er i fremtidens forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon
LHD-er i Izumo-klassen vil ha F35B

Og i dag er den japanske marinen objektivt sett den tredje mektigste marinen i verden, på nivå med den russiske marinen, bak den amerikanske og kinesiske marinen, spesielt takket være dens overflatestridende komponent av 3 destroyere og fregatter. , 26 korvetter og 16 minejegere, hvortil kommer 30 LHD-er og 4 angrepsubåter. Denne flåten støttes av mer enn 19 P80- og P3-maritime patruljefly, 1 helikoptre og snart 130 F40B-er beregnet på å utstyre de to Izumo-klassens helikopterdestroyere.

Denne moderniseringen er ikke ment å markere tid, spesielt ettersom Kina fortsetter å vokse sitt marine- og luftvåpen i en svært betydelig hastighet, og lanserer mellom 130.000 180.000 og XNUMX XNUMX tonn militære fartøyer hvert år. Dermed hviler fremtiden til den japanske marinen på to samtidige programmer:

  • 30DX-programmet, ment å erstatte de lette destroyerne i Abukama- og Asagiri-klassen, vil være det mest produktive, med 22 fregatter på 130 meter og 5500 tonn planlagt å settes i drift fra 2022. I likhet med en fransk FDI vil 30DX være utstyrt med 16 utskytningssiloer for langdistanse type 03 anti-fly missiler og 8 type 17 anti-skip missiler som er lagt til et kortdistanse Sea-RAM selvbeskyttelsessystem (24 missiler), 2 rør torpedo launcher og en 127 mm kanon. Fartøyene vil være utstyrt med en OPY-2 AESA-radar, og en baugekkolodd kombinert med en ekkolodd med variabel dybde, for ASM-oppdrag, samt et ASM SH60K-helikopter.
  • 33DD-programmet er ment å erstatte destroyer-eskortene, og å forsterke Asahi-klassens destroyere. Den endelige modellen er ennå ikke ferdigstilt, men bygningene vil legge vekt på luftvernforsvar og svært snikende arkitektur. Den første enheten skal settes i drift i 2024.
Modell av 30DX Defence Analysis-programmet | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon
Modell av 30DX-programmet av japanske multioppdragsfregatter

I 2030 vil de japanske marinestyrkene stille med en høysjøflåte som består av 8 tunge destroyere, 12 eskorte destroyere og 26 fregatter, mer enn 3 ganger den franske eller britiske flåten av samme type, støttet av 20 Soryu-type ubåter. og avanserte Soryu, nedsenkbare fartøyer på 4000 til 5000 tonn i dykking, og med ytelser nær den til en atomangrepsubåt, igjen, 3 ganger større enn den franske ubåtflåten (6 SSN Suffren-klasse) eller britisk (7 Astute-klasse SSN).

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler