Samarbeid mellom pilotert utstyr og droner er avgjørende for alle amerikanske styrker

I løpet av bare noen få uker har de tre store amerikanske hærene, den amerikanske hæren, den amerikanske marinen og det amerikanske luftvåpenet, annonsert store fremskritt i utstyrsprogrammene som skal utruste de amerikanske styrkene det neste tiåret. Og alle legger vekt på samarbeid mellom utstyr pilotert med mannskap, og autonomt utstyr, som fungerer til støtte.

Det er US Air Force som ser ut til å være mest avansert på dette området, spesielt med XQ58 Valkyrie-programmet, en autonom, bevæpnet drone bygget av selskapet Kratos, som spesialiserer seg på måldroner. Valkyrien ser ut til å møte luftforsvarets forventninger så mye at programmet for tiden blir fremskyndet, og oppkjøpsdirektøren for det amerikanske luftforsvaret, Will Roper, ønsker å dykke ned i nødsmidler for å bestille de første 100 enhetene, for å studere interoperabiliteten til disse dronene, som koster bare 2 millioner dollar hver, med piloterte fly, enheten kan nå supersoniske hastigheter, har en rekkevidde på 1000 km og kan bære sensorer og guidede våpen. Innføringen av Valkyrien kan finne sted mellom 2023 og 2025.

Boeings Skybord-drone i det lojale wingman-programmet Analyzes Défense | Kampdroner | Militære droner og robotikk
Kratos' XQ58 Valkyrie gir et attraktivt svar på de kortsiktige behovene til US Air Force

Den amerikanske marinen har jobbet i felten i flere år, med programmet Unmanned Surface Vehicle, som er delt inn i 3 modeller: Large eller LUSV, Medium eller MUSV og eXtra-Large Unmanned Undersae Vehicle eller XLUUV , som er under vann. MUSV-programmet har nettopp vært gjenstand for en anbudskonkurranse (RFP) med industrifolk. Disse programmene er en forlengelse av forskningsprogrammet DARPA ASW Continuous Trail Unmanned Vessel (ACTUV) startet i 2011, og som fødte Sea Hunter, som fungerte som en demonstrator for MUSV. Disse marinedronene må ha en modulær struktur som lar dem bære forskjellig utstyr etter behov. De vil handle i samarbeid med marinestyrker for å utvide enhetenes deteksjons- og engasjementsevne. Idriftsettelse av de første enhetene vil skje i andre halvdel av det kommende tiåret.

Drone sjøjeger analyserer forsvar | Kampdroner | Militære droner og robotikk
DARPAs ASM Sea Hunter kampdronedemonstrator

Den amerikanske hæren har endelig integrert denne ideen i hjertet av programmet for bemannet-ubemannet kampvogn som skal erstatte M2/3 Bradley fra 2024. Når det gjelder marinen, sørger programmet for utvikling av 3 landkampdroner, identifisert som et Robot Combat Vehicle eller RCV, med en annen masse og oppdrag: 7-tonns RCV Light vil fremfor alt være en drone for gjenkjenning og identifisering av mål, for å kunne ta hensyn til dem av systemene til tilpasset våpen; 10-tonns RCV-Medium vil være utstyrt med en middels kaliber pistol (50 mm) og anti-tank missiler, som infanteri-kampkjøretøyer; RCV-Heavy, som veier 20 tonn, vil være utstyrt med ildkraft som kan sammenlignes med en kampvogn, med lignende oppdrag. Alle disse bakkedronene vil gi en mye større engasjementskapasitet enn i dag, og vil fungere som en kraftmultiplikator over det høye engasjementsspekteret.

Heavy RCV fra MUCFV Defence Analyses-programmet | Kampdroner | Militære droner og robotikk
Kunstnerens inntrykk av US Army's Heavy-RCV. Vi vil legge merke til den store kaliberkanonen og tilstedeværelsen av hard kill og soft kill beskyttelsessystemer på dronen.

Amerikanske styrker har derfor allerede begynt sin transformasjon mot robotalderen for kamp. I motsetning til andre aktuelle eksperimenter, som f.eks Russiske Uran-droner, eller droneisering av eksisterende kjøretøy, viser amerikanske programmer en reell vilje til å gjøre dronen til den naturlige forlengelsen av kampstyrken, og dette på alle områder, inkludert de mest sensitive. Vi ser også en sterk vilje til å gå raskt for Pentagon, med absolutt ønsket om å kunne motvirke Kinas potensielle demografiske makt, som har et reservoar av unge menn som kan mobiliseres langt overlegent statens. - USA og dets allierte, spesielt ettersom Washington i økende grad sliter med å rekruttere og beholde de profilene som er avgjørende for sine væpnede styrker.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler