Royal Navy sender en skarpsindig SSN til Persiabukta

- Annonse -

Ifølge den britiske nyhetssiden Express.co.uk, ville Royal Navy ha sendt en av de 6 atomangrepsubåtene av smart klasse i tjeneste, til den persiske gulf-regionen, for å forbedre og utvide beskyttelsen av skip som cruiser i regionen. Fortsatt ifølge dette nettstedet, vil det prioriterte målet for SSN være å utføre elektroniske lytte- og deteksjonsoppdrag, for å bedre koordinere handlingene til militære bygninger som er tilstede i området.

Å sende en SSN til en konfliktsone er generelt sett ikke et tema som kommer ut i pressen. Tvert imot, oppdragene til en ubåt hviler fremfor alt på dens skjønn, oppdragsordrene til disse fartøyene er, for det meste, svært konfidensielle. Det faktum at denne utplasseringen vises i pressen er i seg selv et tegn på mangelen på løsninger tilgjengelig for Royal Navy for å svare på iranske provokasjoner. Faktisk, i dag er ikke Hans Majestets marine i stand til å utplassere et ekstra større overflatefartøy i området, utover Type 45-destroyeren som nylig ble sendt raskt for å gi en hjelpende hånd til HMS Montrose, en type 23 fregatt allerede på stedet.

HMS Duncan Type 45 1 Forsvarsnyheter | Ubåtflåte | Iran
Royal Navy sendte Type 45 destroyeren HMS Duncan til Persiabukta for 6 dager siden

Eller, ombordstigningen av det britiske tankskipet Stena Impero av den iranske revolusjonsgarden utløste et stort antall spørsmål og avhør i britisk presse, og stilte spørsmål ved effektiviteten til Royal Navy. Det var derfor essensielt å sende et betydelig fartøy for å styrke systemet, forbedre beskyttelsen av britiske handelsskip som passerer gjennom området, og signalisere til iranerne at Storbritannia var klar for eskalering om nødvendig. I mangel av tilgjengelige fregatter og destroyere, og hangarskipet Queen Elizabeth ble lagt til kai igjen på grunn av lekkasjer i skroget (og i alle fall ikke er kvalifisert til å utplassere F35B kampfly i operativt oppdrag), var det bare å sende en SSN som et alternativ til Royal Navy, med forpliktelse til å offentliggjøre denne utplasseringen, tatt i betraktning spesifikasjonene til den internasjonale og nasjonale politiske konteksten, selv om en slik bygning ikke var ville det ikke ha mange alternativer for å stoppe de lette hurtigbåtene som brukes av revolusjonsgarden.

- Annonse -

Vi kan imidlertid bli overrasket over mangelen på reaksjoner fra europeere i denne krisen, og spesielt fra Frankrike, utover rene politiske kunngjøringer. La oss huske at britene veldig ofte har kommet for å støtte franske operasjoner, spesielt i Mali og i sonen sør for Sahara, enten det er under utplasseringer med svært betydelig logistisk støtte fra C17- og C130-fly, så fra et operativt synspunkt, inkludert sending av tunge CH47-helikoptre for bevegelse av Barkhane-styrken. Gitt iranske handlinger, og å vite det ombordstigningen av det iranske tankskipet Grace 1 reagerte på en europeisk embargo, kan man tro at Frankrike, men også Tyskland, Italia eller Spania, ville ha sendt flere skip for å øke beskyttelsen av skip som passerer Hormuzstredet, uansett flagg, og dermed også i London, som på planeten, bety verdien av europeisk solidaritet.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler