Frankrike og Tyskland svarer på den europeiske beskyttelsesstyrken som London ønsker

En mann med liten tro på at jeg er! Det gikk ikke en dag mellom gårsdagens artikkel om styrkingen av britenes tilstedeværelse i Gulfen med sender en skarpsinnet SSN, og kunngjøringen av opprettelsen av en europeisk beskyttelsesstyrke ment å beskytte kommersiell trafikk i disse urolige farvannene.

Faktisk talte Jeremy Hunt, den svært dynamiske britiske utenriksministeren og mislykkede kandidaten til statsministerposten, i går om mulig opprettelse av en slik styrke, oppfordrer til europeisk samarbeid og solidaritet. Og Frankrike vil delta, slik ministeren for de væpnede styrker Florence Parly bekreftet overfor sin britiske motpart Penny Mordaunt, og spesifiserte at Frankrike og Storbritannia var "fullstendig forent" i denne avgjørende saken. Berlin, samt Oslo og København, ble kontaktet av London.

Og, viktigere, er initiativet ment å være fullt ut og unikt europeisk, i den kontinentale betydningen av begrepet. Washington ble faktisk ikke kontaktet av Jeremy Hunt, selv om han erkjenner at initiativet vil måtte samarbeide tett med de amerikanske styrkene som er tilstede i Gulfen, så vel som med styrkene til andre stater som grenser til det sensitive området.

Det faktum at London har prioritert og umiddelbart vendt seg mot en europeisk tilnærming er, det kan ikke benektes, veldig tilfredsstillende (samt det ubestridelige preget av Jeremy Hunt). Og det faktum at europeerne reagerte er like sant, da Boris Johnson nettopp har blitt utnevnt til statsminister, om enn med et svært knapt lovgivende flertall. Dette gjør det mulig å vise britene, så vel som alle europeere, at Europa kan være noe annet enn et restriktivt lovverk, i en kontekst, som vi vet, svært kontroversiell.

Utskyting av en Aster 15-missil fra FREMM Bretagne fra den franske marinens forsvarsnyheter | Tyskland | Militære allianser
Risikoen for eskalering kan ikke neglisjeres i regionen, bygningene som deltar i det europeiske oppdraget må ha effektiv anti-missilbeskyttelse.

Det gjenstår å se hvilke ressurser Frankrike kan bevilge til dette oppdraget. Risikoen for brann er reell, det vil trolig ikke være snakk om å sende en Light Stealth Fregate eller en T70, som begge er svært utsatt dersom de skulle møte flere antiskipsmissiler. Det er derfor bare de 5 FREMM-ene i tjeneste (den 6. FREMM, Normandie, testes), eller en luftvernfregatt, tilsvarende Type 45 Duncan-destroyeren sendt dit av Royal Navy, vel vitende om at en er under vedlikehold, og andre kommer tilbake fra en lang distribusjon, og har nettopp endret Pasha.

Fortsettelse, i håp om at denne europeiske mobiliseringen vil ha en tendens til å roe sinnet, og gjøre det mulig å finne en vei ut av krisen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler