Donald Trump legger ned veto mot våpeneksportforbud til Saudi-Arabia

- Annonse -

President Trump er ikke i nærheten av et triks. For å rettferdiggjøre sitt presidentveto mot forbudet vedtatt av kongressen som forbyr eksport av våpen til Saudi-Arabia, siterte presidenten arten av nødsituasjon i Persiabukta og behovet for å utplassere styrker direkte i Saudi-Arabia. Det har det også, heng der…. nei, hold deg bedre! han erklærte at disse ordrene må respekteres for ikke å skade de europeiske partnerne til den amerikanske forsvarsindustrien som deltar i det forskjellige utstyret som er berørt, slik som Storbritannia, Irland og Frankrike...

Etter å ha hindret gjennomføringen av flere eksportkontrakter fra den franske forsvarsindustrien med svært misbruk av ITAR-bestemmelser, er det derfor en tilleggsordre på Rafale utstyrt med SCALP-EG-missiler for Egypt, nå presenterer den amerikanske presidenten seg selv som et eksempel på industriell rettferdighet….

Capitol hadde avviste eksporttillatelse for flere amerikansk utstyr til Riyadh etter Jamal Khashoggi-saken, ble denne saudiske journalisten myrdet av landets hemmelige tjenester innenfor det saudiske konsulatet i Ankara, og etter en rekke rapporter om sivile tap som følge av intervensjonen til Saudi-Arabia og dets allierte i Jemen, for å motvirke Houti-opprøret støttet og bevæpnet av Teheran i landet.

- Annonse -
Saudi-Arabia bruker sine Patriot-missilbatterier for å avskjære iransk-designede ballistiske missiler skutt opp av Houti-opprørere i Jemen Defense News | Militære allianser | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Blant systemene som er bestilt for et beløp på mer enn 8 milliarder dollar av Saudi-Arabia, vil de ekstra Patriot-missilbatteriene ha som mål å beskytte saudiske byer fra mulige iranske eller Houthi-missiler.

Dette vetoet, selv om det er dårlig begrunnet, tillater presidenten det fortsette våpenleveranser til Riyadh og dets allierte, i en kontekst som i dag går langt utenfor den jemenittiske rammen. De fornyede spenningene mellom USA og Teheran, som legges til de mellom Europa og Iran på bakgrunn av tankskipkrigen, vekker frykt for en mulig brann i regionen, spesielt siden Teheran har kunngjort at de vil fortsette anrikningen av uran utover grensene satt av internasjonale traktater som, det er sant, i stor grad undergraves av USAs tilbaketrekning. Denne kunngjøringen øker imidlertid ustabiliteten, sette Jerusalem i beredskap spesielt, for hvem hypotesen om å la Iran ha de elementene som er nødvendige for bygging av et atomstridshode er uakseptabel, og som faktisk har kunngjort at de vil ta passende tiltak for å handle om nødvendig.

Men i tilfelle en brann kan USA, i likhet med europeerne, ha stort behov for flybasene som ligger i Saudi-Arabia, og Emirati- og Qatari-basene er for nær Iran, og derfor svært sårbare for de mange missilene. -jord tilgjengelig for landet. Husk at 25 % av europeisk olje passerer gjennom Hormuzstredet, og et brudd i forsyningen kan ha svært betydelige effekter på kontinentets økonomi.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler