Canada begynner siste fase av programmet for å erstatte sine CF-18-er

- Annonse -

Tirsdag 23. juli publiserte kanadiske myndigheter den endelige forespørselen om erstatning av deres 88 CF-18 Hornets anskaffet på 80-tallet fra Mc-Donnel Douglass. 4 produsenter gjenstår, inkludert svenske Saab med J39 Gripen E/F, Eurofighter med Typhoon, Boeing med F/A 18 E/F Super Hornet, og selvfølgelig Lockheed-Martin med F35A, for en kontrakt anslått til 19 milliarder kanadiske dollar, eller 13 milliarder euro, for 88 fly.

Dassault Aviation kunngjorde at de trakk seg fra konkurransen i november 2018, da den franske produsenten vurderte de tekniske kravene fra de kanadiske myndighetene som urimelige selv om markedet ikke hadde blitt tildelt. Merk at Naval Group og Fincantieri også hadde bestemt seg for ikke å delta i den kanadiske anbudskonkurransen angående utskifting av fregattene til Royal Canadian Navy av samme grunn. I begge tilfeller fryktet franske produsenter en lekkasje av informasjon til visse konkurrenter, vel vitende om at rettferdigheten til anbudskonkurransen ifølge dem var tvilsom.

F35B og Typhoon prefigurer Royal Air France for de neste 30 årene Defense News | Jagerfly | Canada
F35 og Typhoon er veldig godt posisjonert til å vinne denne konkurransen

Den kanadiske jagerflåten må svare på flere begrensninger, noen naturlige, andre operasjonelle og andre til slutt politiske. Dermed favoriserer de svært store vidder av landet, og hyppig bruk av fly under ekstreme vinterforhold, tomotorsfly, som er mye tryggere. I tillegg har Canada, som deltar i North American Integrated Defense administrert av amerikanske NORAD, all interesse i å favorisere amerikansk utstyr for å garantere optimal interoperabilitet. Dessverre er forholdet til Boeing og den kanadiske regjeringen på sitt verste, Seattle-produsenten har ledet en brutal anklage mot den nasjonale produsenten av regionale fly Bombardier i 2017. Når det gjelder Lockheed-Martin, er ikke forholdet bedre, siden statsminister Benjamin Trudeau trakk seg tilbake muligheten til å bestille F35 under hans valg, flyet anses for dyrt og tildelingen av kontrakten ikke gjennomsiktig.

- Annonse -

Ved første øyekast ser det ut til å være det mest passende flyet for landet Typhoon Europeisk. Flyet, bygget i stor grad av britene, er åpenbart interoperabelt med amerikanske styrker. Husk at Storbritannia, i likhet med Canada, New Zealand og Australia, er en del av "Five-eyes", nemlig Washingtons nærmeste allierte, med privilegert tilgang til amerikansk informasjon og teknologi. I tillegg er flyet tomotors, raskt, og sannsynligvis det beste vestlige flyet for avskjærings- og luftoverlegenhetsoppdrag med unntak av F22. Til slutt "reddet" Airbus, som deltar i Eurofighter-konsortiet, Bombardier da USA stengte markedet for det.

Gripen snø Forsvarsnyheter | Jagerfly | Canada
Gripen er både økonomisk og designet for bruk i ekstrem kulde

Men Lockheed, det amerikanske luftvåpenet og NATO kommer absolutt ikke til å la Canada ta sin egen beslutning. Som tilfellet var i Belgia, og som de forsøkte å gjøre i Tyskland, er det sannsynlig at triptyken vil bruke alle lobbymuligheter for å få Ottawa til å velge F35A, selv om enmotorsflyet er svært dårlig tilpasset kanadiske behov, spesielt på grunn av fraværet av supercruise.

Endelig kan Saab alltid hevde de økonomiske kriteriene som kan treffe blink, og Boeing, til tross for forpliktelsene i Bombardier-saken, kan spille på den meget gode ytelsen til CF-18-ene i drift, og på en fleksibel og økonomisk overgang mot Super Hornet Konkurransen forblir faktisk åpen, selv om vi, som ofte, frykter at F35 Lobbying vil ende opp med å få siste ordet.

- Annonse -

Deltakerne må levere et første tilbud til høsten, deretter et andre, revidert, våren 2020. Tildelingen av kontrakten vil finne sted i begynnelsen av 2022, med de første leveransene forfall fra 2025.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler