Irans Kilo-ubåter er angivelig ikke i stand til å holde seg under vann

I følge flere bekreftende kilder vil de 3 ubåtene av typen 877 EKM Kilo som ble anskaffet av Iran fra Russland i 1991, og modernisert i 212 av Iran, ikke lenger være i stand til å forbli nedsenket utover svært kort tid, noe som tvinger nedsenkbare fartøyer til å navigere med en snorkel. mesteparten av tiden. Faktisk har batteriene deres nådd potensialgrensen, og burde allerede vært skiftet ut for flere år siden. Russland opprettholder imidlertid den internasjonale våpenembargoen mot Teheran, og hindrer iranske myndigheter i å skaffe reservedeler, inkludert batterier.

I tillegg ser det ut til at iranske ingeniører ikke er i stand til å mestre den komplekse teknologien til tunge ubåtbatterier, som for eksempel Kilo. Dermed førte tester i vår til at 3 ingeniører døde da det testede batteriet eksploderte.

Kilo-ubåtene representerte sannsynligvis den viktigste marinetrusselen mot Iran i Persiabukta. Deres manglende evne til å opprettholde et vedvarende dykk representerer derfor gode nyheter for vestlige marinestyrker som er ansvarlige for å beskytte kommersiell trafikk i området.

Denne informasjonen, som imidlertid må bekreftes før den tas som garanti, viser også grensene for iransk ingeniørkunst på visse nøkkelområder, så vel som den avgjørende rollen som moderne batteriteknologi representerer i dag for strategisk autonomi. Faktisk, utover ubåter, brukes batterier i et bredt spekter av utstyr, alt fra kommunikasjonssystemer til droner.

Det gjenstår å se om Iran ikke vil lykkes med å skaffe disse batteriene fra andre land, som Nord-Korea eller Kina, som allerede har gitt landet kritiske missil- og radarteknologier.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler