US Air Force ønsker å forberede offiserene for den nært forestående ankomsten av styrte energivåpen

For det amerikanske luftvåpenet vil innføringen av rettet energivåpen, slik som lasere eller elektromagnetiske våpen (Rail Gun), endre paradigmene for luftkrigføring i nær fremtid. For å forberede seg på dette, utover forskningen som er utført for å ha disse systemene, har Air Force Research Lab nettopp publisert en utlysning for å integrere disse våpnene i deres simuleringer og krigsspill, for å studere de operasjonelle implikasjonene, styrken til disse systemene samt midler til å håndtere dem, fra et taktisk og strategisk synspunkt.

Og faktisk er disse systemene konstitusjonelt svært forskjellige fra kampsystemene, spesielt luftvernsystemer, kjent til dags dato. Så snart vi forlater den svært kortdistanse beskyttelsesboblen som fortsatt er dekket av visse luftvernartillerisystemer, består den nåværende trusselen, for kampfly, av guidede missiler, hvis sterke sider som svakhetene er fullt kjent: begrenset antall ammunisjon, radar eller infrarød veiledning som kan blokkeres eller lokkes osv.

Rettede våpensystemer, slik som lasere eller skinnekanoner, har svært forskjellige konstituerende parametere, for eksempel en mye større brannkapasitet, skudd ufølsomme for lokkeduer, høy prosjektilhastighet, men også begrensende effekter. , slik som reduksjon i ytelsen til en laser i de nedre lagene av atmosfæren på grunn av uklarhet eller økt følsomhet for manøvrer. Ved å ha avanserte modeller for ytelsen til disse systemene, vil det amerikanske flyvåpenet kunne studere effektiviteten til taktikken som brukes og teknologiene som er valgt som radar-stealth, og til og med avsløre deres mangler i møte med disse nye spillerne.

Rail gun test prototype i United States Defense News | Laservåpen og rettet energi | Railgun elektrisk kanon
American Rail Gun-prototypen ble testet igjen i vår

Air Force Research Lab-treningsprogrammet er delt inn i 5 komponenter: modellering av systemer, simulering av bruken av dem, analyse av de forskjellige parametrene og taktikkene for bruk av disse systemene, dataforsyning for studier for US Air Force våpensystemer og programmer, og til slutt, krigsspill for å integrere disse elementene i gjennomføringen av operasjoner. Ved å gjøre dette ønsker AFRL å la flyvåpenoffiserer forutse at disse systemene blir tatt i bruk, både innenfor egne styrker og motstridende styrker, for å dra nytte av en taktisk og markert strategisk.

Husk at Kina og, i mindre grad, Russland, for tiden utvikler styrede energivåpensystemer, slik som Naval Rail Gun som skal utstyre fra 2025 Type 055 tunge destroyere kinesisk, eller Perevest laser i tjeneste med russiske styrker. I flere år har USA investert massivt i laservåpensystemer, både på nivå med US Air Force medlaser selvbeskyttelse av SHIELD-fly, at den amerikanske hæren med MEHEL-systemene og HEL TVDog marinen med anti-drone og anti-missil nærbeskyttelseslasere allerede utplassert på enkelte bygninger. DE American Rail Gun-program, en gang i tilbakegang, har opplevd et comeback siden den kinesiske jernbanepistolen dukket opp for et år siden, med nye tester som har funnet sted for noen uker siden.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler