Den franske marinen begynner sin transformasjon mot bruk av droner

Under sin høring av Forsvarskommisjonen til nasjonalforsamlingen presenterte stabssjefen for marinen, admiral Prazuck, transformasjonsstrategien til den nasjonale marinen for å integrere droneteknologi på alle operative nivåer.

Derfor, hvis Royal i dag bare har 5 dronesystemer, alle beregnet for tester og eksperimenter, vil den innen 2030 ha 1200 systemer, alt fra undervannsdroner til MANNE overvåkingsdroner, inn gjennom droner om bord beregnet på å utvide operative evner av overflateenheter, og for å spesifisere at Frankrike ifølge ham ikke trenger å anskaffe noen av disse systemene fra USA.

Disse dronene er delt inn i 5 hovedfamilier:

  • den langvarige luftrekognoseringsdroner, blant hvilke marinen er interessert i Safran Patroler som allerede er valgt av hæren, men også EuroMale, hvis tomotorskonfigurasjon gjør det til et ideelt verktøy for langsiktige marineoppdrag, implementeres fra baser på land for å overvåke maritimt områder, og lette belastningen på maritime patruljefly, som da kan spesialisere seg mer i anti-ubåtkrigføring.
  • den luftdroner ombord, som VRS 700 designet i fellesskap av Naval Group og Airbus Hélicoptères, brukes av overflatefartøyer, og har deteksjons- og kommunikasjonsmidler, for å utvide områdekontrollevnen til disse enhetene.
  • den overflatedroner, som er autonome skip, som den franske marinen synes å favorisere bruk for minekrigføring, med Thales SLAMF-systemet utviklet som en del av det fransk-britiske MMCM-programmet.
  • den undervannsdroner, som vil bli brukt både i minekrigføringsoppdrag og av de nye franske atomubåtene, med tanke på rekognosering, observasjon og muligens nøytralisering av mål.
  • den taktiske droner, som allerede er i tjeneste i visse enheter, brukes til rekognoseringsoppdrag av marinegeværmenn og marinekommandoer.
Drone havjeger 1 Forsvarsnyheter | Kampdroner | MANNE Droner
Den franske marinen utvikler for tiden ikke et autonomt kampoverflatefartøy som det amerikanske MUSV-programmet.

I motsetning til den amerikanske marinen, ser ikke den franske marinen ut til å utvikle, for øyeblikket, overflatekampdroner, som for eksempel USA, med MUSV- eller LUSV-programmene, det er heller ikke å utvikle imponerende undervannsdroner, som f.eks den amerikanske XLUUV, Ou den russiske Poseidon dronetorpedoen. På samme måte studeres for øyeblikket ikke noe kampdroneprogram ombord utenfor FCAS-programmet, i motsetning til USA eller porselen.

Frankrike er, i likhet med flertallet av europeiske mariner, bakpå når det gjelder bruk av militære droner av marinestyrker. I tillegg til den amerikanske marinen har flere marine allerede begynt å massivt bruke disse verktøyene i flere år, som f.eks. den kinesiske marinen, Russisk, japansk og sørkoreansk.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler