India bestiller 1000 R-27 langdistanse luft-til-luft missiler fra Russland

I følge Tass-byrået, som siterer de russiske føderale tjenestene for teknisk og militært samarbeid, har India signert en kontrakt på størrelsesorden tusen mellomlang og lang rekkevidde R-27 luft-til-luft-missiler fra Vympel-selskapet. Det ser ut til at flere versjoner av missilet er bestilt, for å utstyre Su30-MKI tunge jagerfly, som det indiske flyvåpenet har mer enn 250 eksempler på.

Selv om den ble tatt i bruk i 1984, har R-27, identifisert av NATO som AA-10 Alamo, sett mange oppgraderinger, og har gått fra semi-aktiv radarveiledning i den opprinnelige versjonen med en rekkevidde på 20 km i jaktskyting, med en aktiv -styrt missil som når en rekkevidde på 130 km. Versjoner med infrarød veiledning og passiv radar (anti-radar) finnes også, sistnevnte har sannsynligvis blitt bestilt av India i sin pakke. Kontrakten sies å nå 15 milliarder rupier, eller 200 millioner dollar.

India hadde erklært sin interesse for russiske langdistansemissiler, og vurderte å anskaffe disse missilene for å utstyre Su30 og Mig29. Valget av R27 er imidlertid overraskende, i den grad missilet generelt anses å være dårligere enn den nyere R77, og når samme rekkevidde, har en aktiv radarsøker som skal være mer moderne og mye lettere, siden en R27EA når 350 kg der en R77 bare veier 225. I tillegg kunne den spesifikke indiske forskningen knyttet til langdistansemissiler for å eliminere støttefly som tankskip og awacs, kunne tenke seg at forhandlingene skulle forholde seg til det tunge R37M-missilet, AA-13 Arrow for NATO, gikk nylig i tjeneste med de russiske styrkene, og dedikerte til dette oppdraget takket være en rekkevidde på opptil 400 km og radarsøkeren koblet til en treghetsnavigasjonsenhet.

R27R-missil på en Mig29 Defense News | Jagerfly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Middels rekkevidde R27 og kortdistanse R73 missiler montert på en Mig29. R27 var standard mellomdistansemissilet til det russiske luftforsvaret før R-77 ble tatt i bruk.

Hvis vi kan tenke at Moskva kanskje ikke ønsker å tilby den splitter nye R37M for eksport, spesielt til et land som bruker vestlig utstyr som India, reiser valget av R27 fremfor R77 spørsmål. Forklaringen kan komme fra Su30-ene til stede under trefningen med de pakistanske luftstyrkene, som var bevæpnet med R77-er (og R73-er), hvis ytelse ikke ville ha vært opp til forventningene. Ifølge visse vitnesbyrd i indisk presse hadde Su30-ene ikke klart å fange pakistanske JF17 og F16, mens 2 Mirage 2000-tallet som fulgte dem lyktes i å gjøre det med deres MICA EM. En annen forklaring kan være rent økonomisk, fordi det i dag ikke er lett å finne på markedet et langtrekkende missil med aktiv radarføring til kun $200.000 40 per enhet, eller 7 % mindre enn et Mistral-missil med svært kort rekkevidde og infrarød veiledning, og 1,5 ganger billigere enn en MICA til XNUMX millioner dollar.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler