Den tyske marinen velger NH90 for å erstatte sin Lynx

Den tyske marinen har annonsert at den har valgt NH90 NFH-helikopteret til å erstatte Lynx Mk88A antiubåt-krigføringshelikoptre om bord på fregattene. Denne logiske avgjørelsen, siden NH90 allerede var valgt til å erstatte Sea Kings for søke- og redningsoppdrag til sjøs, bringer bestillingen for NH90 NFH (Nato Fregate Helicopter) til 18 enheter, som vil bli levert fra 2025.

Ifølge tyske myndigheter vil de nye helikoptrene være "veldig nær" NH90 Caiman Marine i tjeneste med den franske marinen. Vi kan derfor anta at de vil bære den svært effektive FLASH-ekkoloddet fra Thales, og Mu90-torpedoen, som utruster franske helikoptre. Denne beslutningen vil tillate bedre interoperabilitet mellom de to marinene, spesielt i ASW-oppdrag, enten mellom helikoptrene selv, men også med fregattene og maritime patruljefly, som, la oss huske, Frankrike og Tyskland har påtatt seg utviklingen av en ny fellesfly ment å erstatte franske Atlantique 2 og tyske P3 Orion. Ved dette valget bekrefter derfor den tyske marinen sitt ønske om å oppnå maksimal interoperabilitet med sin franske allierte, alle sonarsystemer er designet for å samarbeide sammen.

NH90 nasjonale marinen Forsvarsnyheter | Tyskland | Konstruksjon av militærhelikoptre
Den tyske NH90 ASM vil ha en konfigurasjon som kan sammenlignes med den franske Caiman

Antiubåtkampen ble i lang tid, etter sovjetblokkens fall, neglisjert av mange vestlige mariner, først og fremst den amerikanske marinen. Men økningen i makten til den russiske og kinesiske ubåtflåten har snudd problemet de siste årene, og mange mariner forsøker nå å gjenvinne ferdigheter på feltet. Dermed anslo den britiske parlamentariske forsvarskomiteen i vinter at for å kunne takle russisk ubåtkraft i Nordsjøen, Østersjøen og det østlige Nord-Atlanteren, ville det være nødvendig å øke 50 % av flåten til P8 Poseidon bestilt fra USA, og å doble, som et minimum, antallet Type 31 lette fregatter, samtidig som de styrker deres ASW-evne betydelig.

I formatet definert av gjeldende LPM vil den franske marinen i 2028 ha 11 fregatter spesialiserte i ASM-oppdraget, 6 FREMM og 5 FDI, hver med en skrogekkolodd og en dybdeslepet sonar. variabel CAPTAS (henholdsvis 4 og 2), og et ASM-helikopter, som gjør det mulig å utføre anti-ubåtkrigføringsoperasjoner både i kystområder og i dyphavet. Den vil også ha 18 Atlantic 2 maritime patruljefly som for tiden moderniseres, og enorm kunnskap på feltet.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler