Akselerasjon av den amerikanske hærens M-SHORAD Laser-programmer

I likhet med det amerikanske luftvåpenet og den amerikanske marinen har den amerikanske hæren investert massivt i kortdistanse luftvern- og antimissilforsvarssystemer ved bruk av laservåpen. Etterog Stryker MEHEL, som allerede er utplassert i Europa, men som bare har en 10 KW laserkraft som begrenser bruken til kampen mot lette droner, har den amerikanske hæren nettopp tildelt Northrop Grumman og Raytheon en kontrakt på 203 millioner dollar og opptil 490 millioner dollar, for byggingen av 4 SHORAD laserprototyper med en effekt på 50 KW montert på et Stryker pansret kjøretøy, beregnet på å fullføre IM-SHORAD-systemer produseres for tiden, for å beskytte taktiske enheter mot droner, missiler, granater, raketter og helikoptre som truer styrker. Den nye prototypen må presenteres i 2022 for å begynne testingen.

Samtidig utvikler den amerikanske hæren, med selskapet Dynetics og Lockheed Martin, High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator-programmet, med mål om å ha et system med en effekt på 100 KW på kort sikt. Tilnærmingen til lignende programmer fra den amerikanske marinen og luftforsvaret vil gjøre det mulig, ifølge Rapid Capabilities and Critical Technologies Office (RCCTO) med ansvar for denne utviklingen, å ha prototyper med en effekt på 2024 til 250 KW i 300. i stand til å sikre effektiv beskyttelse mot alle angrep rettet mot et nettsted.

ac130 laser 1200 Defense News | Laservåpen og rettet energi | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Den amerikanske hæren har slått seg sammen med luftforsvaret og marinens laserprogrammer for å akselerere utviklingen og øke kraften til systemene sine

Jo kraftigere en laser er, jo mer er den i stand til å levere kalorikraft som er i stand til å skape tilstrekkelig skade på et mål til å nøytralisere det på kort tid. Hvis en 10 Kw laser krever 6 til 8 sekunder for å nøytralisere en kommersiell drone, en 100 Kw laser vil redusere denne tiden til mindre enn et sekund. Den amerikanske marinen har i denne forbindelse estimert at effektiv anti-missilbeskyttelse vil kreve en laser med en effekt på 500 til 1000 Kw, for å kunne håndtere moderne anti-skip missiler. Når det gjelder missiler og raketter som truer landstyrker, ser en 300 KW laser ut til å være egnet for å beskytte sensitive områder truet av cruise- eller ballistiske missiler, mens en 100/150 Kw laser ser ut til å være tilstrekkelig til å følge kampstyrkene, som møter droner, granater, raketter og lettere taktiske missiler.

Uansett virker USA klart fast bestemt på å integrere laservåpen så raskt som mulig i sitt defensive arsenal, og har gitt seg selv midler til å nå sine ambisjoner.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler