Israel forbereder den nye generasjonen tunge pansrede kjøretøyer

Av alle hærene i verden er IDF utvilsomt en av de mest erfarne i bruken av moderne pansrede kjøretøy og kamptanker i flere miljøer. Langt fra å ta i betraktning at kampvognen og IFV-er er ment å bli, på mer eller mindre lang sikt, erstattet av landdroner, har den israelske hæren påtatt seg å utvikle en ny generasjon tunge pansrede kjøretøy, CARMEL-prosjektet.

Camel-prosjektet ble lansert for 3 år siden og har først og fremst som mål å identifisere de teknologiske byggeklossene som skal integreres i nye israelske pansrede kjøretøy. Slik kunne landets tre store forsvarsselskaper, Elbit System, Rafael og Israel Aerospace Industries (IAI), presentere sine teknologiske demonstranter søndag 3. august, vel vitende om at for IDFs generalstab er det fremfor alt, det er om å identifisere de teknologiske byggeklossene som skal integrere programmet, og ikke om å bestemme hvem som skal være prosjektleder.

Elbit-systemet og Rafael presenterte 360°-visualiseringssystemer for mannskapet, det første via et virtual reality-headset avledet fra det til F35, det andre via en serie berøringsskjermer som omgir mannskapet, i en tilnærming presentert som en "gjennomsiktig cockpit". . IAI legger på sin side vekt på automatisering, og integrerer teknologier fra sine bakkedroneprogrammer. Hvert av systemene som presenteres integrerer også eiendelene til hvert selskap, for eksempel et Spike-missiltårn og Trophy aktiv beskyttelsesenhet for Rafael, autonome rekognoseringsdroner for Elbit og bruk av kunstig intelligens for IAI. Merk at Elbits virtuelle vision-headset også vil bli utplassert på den nye versjonen av Merkava Mk4 kamptank.

Elbit hjelm Defense News | MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy
Elbits virtual reality-headset lar mannskapet ha en 360° visning av omgivelsene.

Vi forstår derfor at Camel vil bli, i likhet med den fransk-tyske FCAS, et system av systemer, som markerer en tilnærming mellom funksjonene til tunge pansrede kjøretøy og kampfly. Mens stridsvognen frem til i dag hadde en status som er arvet fra de store stridsvognslagene under andre verdenskrig og den kalde krigen, er det sannsynlig at den nå utvikler seg mot en bruk som ligger mye nærmere det moderne kampflyet. Faktisk blir MBT et konsentrat av teknologier, med flere deteksjons- og motdeteksjonssystemer, kommunikasjons-, kommando- og taktiske samarbeidssystemer, og flere våpensystemer som tillater forskjellige mål å bli engasjert. Fra da av gikk den inn i en evolusjonsprosess med sikte på å utplassere sin taktiske kraft i samarbeid med alle kreftene i teatret, i et mye rikere opplegg enn før.

Ved å gjøre det, arver tanken også "mangler" ved kampfly: mye høyere anskaffelses- og vedlikeholdskostnader, komplekst vedlikehold og derfor lavere tilgjengelighet, og mye lengre og dyrere mannskapstrening. . På 80-tallet var et flertall av vestlige kamptankmannskaper vernepliktige, trent på bare noen få måneder, med systemene svært designet for å være enkle og tilgjengelige. På den annen side vil det i fremtiden være umulig å betro en CARMEL, T-14 Armata eller MGCS til mannskaper som ikke har fulgt en lang og streng treningssyklus, nærmere den for flymannskaper den til AMX30. eller T72.

T14 Armata inne i Defense News | MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy
Et av de sjeldne bildene av interiøret i den russiske T-14 Armata mannskapskapselen, og tilbyr en utmerket multispektral utsikt over tankens miljø.

Effektiviteten til disse systemene vil ikke avgjøres av deres teknologiske rikdom, men av det beste kompromisset mellom disse parameterne, for å også ta hensyn til kriteriet antall, altfor ofte forsømt i Europa de siste tiårene. Det er nyttig å huske at mens de tyske Tiger og Keonig Tiger tunge stridsvognene utvilsomt var kraftigere, bedre bevæpnet og bedre designet enn de russiske M4 Shermans og T34s, var det tall, ikke absolutt kvalitet, som gjorde forskjellen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler