Pentagon ønsker å øke lageret av JASSM kryssermissiler

Lockheed-Martin-selskapet har lansert byggingen av en ny 20.000 2 m158 fabrikk i Alabama beregnet på å akselerere produksjonen av AGM-950 Joint Air-to-Surface Standoff Missile, eller JASSM, luftbåren kryssermissil. Dette stealth-cruisermissilet, som kan sammenlignes med den fransk-britiske SCALP-EG, kan nå mål som ligger 1000 km unna for versjon B med lav flyprofil for versjonen, bruker treghetsnavigasjon kombinert med jamming-bestandig GPS-reframing. C-versjonen som for tiden er under utvikling, må oppnå en rekkevidde på 1850 miles, eller 4900 km. Dermed vil ordren fra det amerikanske flyvåpenet tillate lageret av JASSM å vokse fra 7200 enheter til XNUMX i løpet av de neste årene, med ytterligere ordrer som følger.

I fravær av hypersoniske missiler, og i møte med økningen i ytelsen til russisk og kinesisk anti-luft- og anti-missilforsvar, vil angrep som tar sikte på å eliminere anti-fly områdeforsvarssystemer som S400, måtte utføres av et stort antall missiler, for å "mette" inngrepsevnen til motsatte systemer. I tillegg opplevde det amerikanske luftforsvaret for noen år siden vanskelighetene som kunne oppstå med å skaffe en dynamisk påfyll av ammunisjonslagre, da dens luft-til-bakke taktiske ammunisjonsreserver hadde falt under terskelen. 6 måneders lineær bruk . Frankrike sto også overfor dette problemet, og måtte raskt anskaffe bombekropper fra sine europeiske partnere. I dagens spenningssammenheng fremstår derfor den raske økningen i ammunisjonsbeholdningen som en helt legitim og sammenhengende beslutning. Kanskje burde det inspirere franske myndigheter, som på sin side bestemte seg for å redusere antall SCALP-er til 100 enheter, under moderniseringen av missilet til SCALP-EG-versjonen.

Rafale.SCALP EG AdlA 1068x710 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Strategiske bombefly
Luftforsvaret og den franske marinen bruker SCALP-EG-missilet, sammenlignbart med JASSM.

Denne informasjonen viser også utviklingen av operasjonsstillingen til det amerikanske luftvåpenet og alle amerikanske væpnede styrker, som nå seriøst forventer muligheten for en stor konflikt i årene som kommer, enten det er mot Kina, Russland, Nord-Korea eller Iran. . For å forberede seg på dette går Pentagon tilbake til det grunnleggende, og forlater de lange og svært kostbare programmene som preget 2000-tallet, for å konsentrere seg om korte, kontrollerte, perfekt overvåkede kontrakter, med realistiske ambisjoner. For eksempel har den amerikanske hæren forlatt nesten hundre forskjellige programmer for å konsentrere sine investeringer og sin energi om de 6 strategiske programmene som okkuperer den, alt fra tett luftvernbeskyttelse til erstatning av Bradleys. , gjennom Future Vertical Lift-programmet til erstatte sin helikopterflåte.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler