Iran kunngjør forsterkning av luftvernforsvar med "ny" lavfrekvent radar

Iranske myndigheter har annonsert idriftsettelse av deres "nye" Falaq-radar, en radar for å oppdage og innhente luftmål som beveger seg mellom havnivå og en høyde på 120 km, med en maksimal rekkevidde på 400 km. Innføringen av denne radaren ga opphav til en seremoni deltatt av general Khatam ol-Anbiya, sjef for den iranske hæren, og brigadegeneral for luftvåpenet Alireza Sabahi Fard. Dette systemet vil samarbeide med det nye Bavar 373 anti-fly forsvarssystemet, som er kom i operativ tjeneste for noen måneder siden, i stand til å engasjere luftmål 300 km unna.

Falaq-radaren er faktisk ikke noe nytt. Dette er en Gamma-DE-radar som ble overført av Russland til Den islamske republikken Iran på 90-tallet. På grunn av mangel på vedlikehold og reservedeler hadde radaren ikke vært i drift på flere år, men iranske ingeniører ville ha klart å gjenopprette den. , uten å måtte ty (offisielt i det hele tatt) til hjelp fra Russland. Det er en radar som bruker en bølgelengde som tilhører UHF-området, og klassifiserer den som lavfrekvent radar. Faktisk drar den nytte av spesifisitetene til disse bølgelengdene, og spesielt deres større effektivitet enn tradisjonelle radarer sammenlignet med stealth-enheter, på grunn av resonneringsfenomener som øker radarrefleksiviteten til enhetene.

Bavar 373 Forsvarsnyheter | Luftvernforsvar | Iran
Avfyringsbatteri til det iranske Bavar-373-systemet

Tilstedeværelsen av denne nye Falaq-radaren og Bavar-373 og S-300 tillater Iran å ha evner for langdistanseengasjement nær tilgangsnektelse. Imidlertid har alle disse teknologiene vært kjent i nesten to tiår av vestlige og israelske styrker, som kjenner deres ytelse, frekvenser, og som ofte har passende blokkeringsmidler. I alle fall, mangfoldet av iranske luftvernsystemer, som det russiske eller kinesiske flerlagsforsvaret, vil representere en betydelig motstander for ethvert luftvåpen, selv om det er amerikansk.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT