Sør-Korea vil øke forsvarsbudsjettet med 40 % mellom 2020 og 2024

Den sørkoreanske forsvarsbudsjettprogresjonsplanen viser i hvilken grad landet anser den internasjonale situasjonen, og spesielt spenningene med sin nordkoreanske nabo, Kina og Russland, som svært bekymringsfull. Denne progresjonen vil være 7,1 % per år i 5 år, som representerer en total progresjon på 40 % over planperioden. I løpet av denne perioden vil Seoul ha investert €85 milliarder i utstyret (anskaffelse og modernisering), og €155 milliarder i personal-, infrastruktur- og opplæringskostnader. Som i et årlig gjennomsnitt representerer et lånebudsjett på 48 milliarder dollar og 51 milliarder euro i vekst, eller 46 milliarder euro, som bringer landet til et utgiftsnivå som tilsvarer Frankrike i 2025, til tross for at det er medlem av atomnasjonen. medlem av FNs sikkerhetsråd.

Blant de presserende investeringene som den sørkoreanske regjeringen prioriterer, vil anti-missilforsvarsprogrammer alene motta 28 milliarder dollar i perioden 2020-2024. Blant disse programmene er KM-SAM, designet i samarbeid med Russland, basert på et middels rekkevidde luftvern- og antimissilsystem, som bruker et missil nær 9M96 til S400, og som er i stand til å avskjære nordkoreanske missiler. i synkende fase, inkludert, ifølge Seoul, de som er brukt de siste ukene, og hvis flyprofil utgjør så mange problemer for amerikansk anti-missilforsvar. Dette budsjettet vil også bli brukt til å akselerere utviklingen av L-SAM-programmet, beregnet på å avskjære missiler i svært stor høyde, slik som amerikanske THAAD.

km sam cheongunggg Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Sør-Korea
KM-SAM har problemer med å skjule sin tilknytning til den russiske S400

I tillegg kunngjorde Sør-Korea byggingen av 2 hangarskip på 30.000 tonn, av nye overflatebygg, av nye ubåterAv ny 5. generasjons K-FX jagerfly et oppkjøpet av F35A og B, samt i et betydelig antall programmer rettet mot å erstatte og styrke dens panserstyrke.

De sørkoreanske væpnede styrkene er 600.000 3 sterke og 2019 millioner reservister. I 36 hadde de et budsjett på 2,6 milliarder dollar, som representerte 10 % av nasjonalt BNP, og plasserte landet på XNUMX. plass i verden for forsvarsinvesteringer.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler