Bygger europeere "for lett"?

- Annonse -

Amerikaneren Raytheon og dens tyske partner Rheinmetall tilbyr Lynx-infanterikjøretøyet i OMFV-konkurransen[efn_note]Optionally Manned Fighting Vehicle[/efn_note] beregnet på å erstatte M2/3 Bradley fra den amerikanske hæren fra 2026, annonsert ta kontakt med selskapet Pratt & Miller Defense, med sikte på å la flaggskipet til tysk industri "oppfylle eller til og med overgå overlevelseskravene" til konkurransen.

Denne kunngjøringen minner om den som ble gjort av Fincantieri for noen uker siden, angående US Navy FFG/X-programmet. Den amerikanske marinen har faktisk vurdert det den foreslåtte italienske FREMM-fregatten oppfylte ikke kravene til overlevelsesevne, og tvang den italienske industrimannen til å legge til 300 tonn stål til fregatten sin. Vi kan derfor stille spørsmål ved gapet som kan eksistere mellom amerikanske standarder når det gjelder forsvarsutstyr og de som brukes av europeere, deres rettferdiggjørelse og deres konsekvens på slagmarken.

mirage3 Forsvarsnyheter | Tyskland | Bygging av pansrede kjøretøy
Med sine 10,5 tonn overgikk Mirage III jagerflyene i American Century-serien på mange områder, og bleknet ikke i forhold til F4 Phantom II og dens 28 tonn.

Ikke at den amerikanske tilnærmingen systematisk garanterer bedre operasjonell effektivitet. På 60-tallet oppnådde de franske Mirage III-ene, selv om de var mye lettere enn de amerikanske F100, F104, F105, utvilsomt utmerkede operasjonelle resultater, spesielt mot de sovjetbygde Mig 17, 19 og 21, hvor de amerikanske jegerne ofte befant seg i en underlegenhetssituasjon. Kampvognen Leopard German, og dens 40 tonn, ble ansett som betydelig overlegen den amerikanske M60 Patton, og dens 46 tonn. Og den lille SSN Rubis fra den franske marinen holdt stand mot amerikanske Los Angeles, tre ganger mer imponerende.

- Annonse -

Selv om det er ubestridelig at europeere vet hvordan de skal utvikle utstyr som er mindre, lettere, ofte rimeligere og like effektivt som sine amerikanske kolleger, kan vi ikke utelukke de mulige konsekvensene av 20 års budsjettpress på utformingen av utstyret. . Faktisk, for å overleve, har europeiske produsenter måttet alltid kunne tilby "bedre for mindre", siden slutten av den sovjetiske blokken, og de berømte "fredens fordeler". I noen tilfeller førte disse spenningene til operasjonelle avvik, for eksempel de franske Lafayette-klassen Light Furtive Fregates, som ikke var utstyrt med anti-ubåtevner for å spare penger. Likeledes vil de første forsvars- og intervensjonsfregattene som skal settes i drift i 2022 og 2023, selv om de er klassifisert som 1. tier fregatter, ikke ha sin elektroniske krigføringsrekkevidde for å beskytte mot antiskipsmissiler, inkludert trusselen fortsetter imidlertid å vokse. På samme måte vil Jaguar EBRC, like lite enn VBCI og VBMR Griffon, ikke være utstyrt med et aktivt beskyttelsessystem mot panservernraketter og raketter, utstyr som nå anses som essensielt av mange førsteklasses hærer. verden (Russland, USA, Israel, Kina, etc.).

Med bare 16 Aster30 luftvernmissiler, vil FDI Belharra være svært sårbar for metningsangrep Forsvarsnyheter | Tyskland | Bygging av pansrede kjøretøy
Den første FDI til den franske marinen vil ikke ha noen beskyttende elektronisk krigføringsenhet, og vil bare bære 16 Aster-missiler. En konfigurasjon diktert av budsjettmessige sparemål, og ikke av skipet, som kan frakte opptil 32 vertikale siloer.

En ting er sikkert, det er nå svært uforsiktig å utvikle og implementere kampsystemer "designet økonomisk", og som ikke respekterer en viss form for "verdensstandard" når det gjelder overlevelse. Og det er klart at på dette området er europeerne under gjeldende standarder som brukes av amerikanere, russere og kinesere. Det er absolutt på tide, for produsenter og europeiske generalstaber, å meget samvittighetsfullt vurdere behovene som pålegges av moderne høyintensitetskamper, uten å neglisjere den spesifikke kunnskapen til deres ingeniører og deres styrker, men uten å ignorere den operasjonelle virkeligheten som er pålagt av verdens store militærnasjoner.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler