Utviklingen av etterfølgeren til Mig-31 begynner snart

I et intervju gitt til nettstedet til Ria Novosti, erklærte administrerende direktør for den russiske produsenten MIG, Ilia Tarassenko, at arbeidet med PAK DP-programmet, nemlig etterfølgeren til Mig-31, skulle begynne før slutten av 2019. Denne kunngjøringen er overraskende i den forstand at utviklingen av PAK DP ikke var planlagt i GPV 2019-2027, den russiske ekvivalenten til vår militære programmeringslov, som fokuserte på modningen av PAK DA og PAK FA, nemlig Su-57 og det neste russiske strategiske bombeflyet.

I følge informasjon gitt av Ilia Tarassenko, vil den nye enheten være en høyhastighets avskjærer, i stand til å overgå Mac 3.2, stor høyde og svært lang rekkevidde, og bygge inn "nye stealth- og deteksjonsteknologier", så vel som ny hypersonisk ammunisjon. Enheten vil også være i stand til å operere i stratosfæren, det vil si over 15.000 31 m, og vil ha "romlige" evolusjonsevner. Den skal ha dimensjoner som kan sammenlignes med Mig 40, og overstige 2030 tonn ved start, noe som gjør den til det tyngste stealth-jagerflyet i utvikling. I likhet med de fleste luftkampsystemer som skal settes i drift etter XNUMX, planlegger MIG å gi ut enheten i en pilotversjon og en droneversjon.

Ingen dato for idriftsettelse er åpenbart kommunisert, spesielt siden kunngjøringene som er gjort, i det minste for øyeblikket, ikke på noen måte bekreftes av offisielle erklæringer. I denne forbindelse må vi huske på at russisk forsvarsindustri ofte har en tendens til å forutse Forsvarsdepartementets beslutninger utover det som er rimelig. Hvor mange ganger har vi hørt at et nytt russisk hangarskip eller LHD skal bygges?

mig31 asat Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
MIG-31, hvorav 200 fortsatt er i tjeneste med de russiske styrkene, brukes til ASAT-oppdrag

Uansett er Mig-31 i dag et viktig verktøy for russisk luftforsvar, den eneste enheten som er i stand til å gripe inn tilstrekkelig raskt på de 17 millioner km2 som Russland representerer, og kan ikke opprettholdes i drift etter 2035, til tross for moderniseringene som flyene har. har gjennomgått. Det er også en vektor av valg når det gjelder bruk av tung og imponerende ammunisjon, som Kh47M2 Kinzhal hypersoniske missil, eller AsM-135 anti-satellitt missil. Faktisk, og til tross for den klare preferansen gitt til fly fra Sukhoi-firmaet av de russiske luftstyrkene de siste tiårene, er det sannsynlig at Russland ikke vil spare utviklingen av PAK DP, sannsynligvis raskt identifisert som Mig-41.

Vi må imidlertid vente på offisiell bekreftelse fra russiske myndigheter for å finne ut mer om tidsplanen og de eksakte ambisjonene for dette programmet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler