Den sørkoreanske marinen ønsker å anskaffe 3 "Arsenal Ships"

- Annonse -

I en enestående innsats, Sør-Korea planlegger å øke sine forsvarsinvesteringer med 40 % mellom 2020 og 2024, med mer enn 85 milliarder dollar viet til styrkeutstyrskomponenten i denne perioden. I tillegg til anskaffelse av F35B og styrking av panserstyrker, vil disse investeringene fremskynde planen om å modernisere og styrke den sørkoreanske marinen. I denne filen, vi hadde allerede studert de store programmene som pågår, som KDX-III og KDX-IV destroyerne, FFG-II fregattene eller KSS-III ubåtene. Men denne nye drivkraften gjorde det mulig å utvide denne utviklingen, med bygging av 2 hangarskip på 30.000 tonn, annonsert for noen uker siden.

Men åpenbart ser ikke Seoul-admiralitetet ut til å stoppe der, siden i anledning presentasjonen av femårsplanen 2020-2024, refereres det til konstruksjonen av 2 eller 3 overflatefartøy presentert som " Arsenal skip", et konsept som minner om bombebiler ofte diskutert i militær luftfart. Designet på grunnlag av KDX-II destroyerne, vil disse skipene som veier 4500 til 5000 tonn være utstyrt med nesten 240 vertikale bæreraketter i henhold til illustrasjonen som presenteres, samt artilleribatterier, for å kunne gi en massiv økning i kraft av ild, spesielt mot jorden. Løsningen valgt av Seoul er ikke uten interesse, gitt den tradisjonelle utformingen av bygninger med tung overflate, som cruisere eller tunge destroyere Kinesisk type 055, russiske ledere, Ou fremtidige amerikanske LSC-er. Faktisk har ikke Arsenal-skipet kraftige deteksjonssystemer, spesielt radar, som krever betydelige overbygninger, og et mannskap tilsvarende. Etter all sannsynlighet vil skyteinformasjon bli gitt av andre skip, fly og satellitter som betjener Arsenal-skipet.

Arsenal-skipet ROK Defense News | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Illustrasjon av det sørkoreanske Arsenal-skipet

Uten tvil vil skipet aldri ha allsidigheten til en cruiser, som ved sin enkle tilstedeværelse er i stand til å påføre en boble av nektelse av luft og overflatetilgang, og dette på en nesten autonom måte. Men en slik bygning er svært kostbar, og krever imponerende dimensjoner, om ikke annet for å bære de kraftige radarene som er avgjørende for dens funksjon. Omvendt kan Arsenal-skipet designes på et relativt lite skrog, som det til en 5000-tonns destroyer, mens den bærer dobbelt så mange missiler som en cruiser som er to til tre ganger større. I tillegg favoriserer fraværet av massiv infrastruktur skipets stealth, og dets letthet, autonomi og hastighet. Til slutt tillater dens evne til å utplassere et veldig stort antall missiler, spesielt kryssermissiler, bruk av taktikk for å mette motstanderens luftvernforsvar, for å eliminere trusler for påfølgende utnyttelse av ombordtatt luftfart for luftoverlegenhet med redusert risiko. Som sådan ser Arsenalskipet ut til å være det perfekte supplement til hangarskipene som den sørkoreanske marinen ønsker å utstyre seg med.

- Annonse -

Vi må åpenbart vente med å lære mer om de nøyaktige egenskapene til denne nye typen sørkoreanske marinefartøy. Men Seouls beslutning om å utstyre seg selv med slike skip markerer, nok en gang, den dyptgripende transformasjonen som er på gang angående den fremtidige luft- og marinekampen, og tilbakevendingen til fordel for store overflateflåteenheter som står overfor hangarskip og ubåter.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler