Kinas første type 075 angrepsskip nærmer seg lansering

Nye bilder som vises på Twitter viser at fremdriften til det første kinesiske type 075 angrepshelikopterskipet antyder en lansering i løpet av de kommende månedene, før slutten av 2019. Bygget av Hudong-verftet -Zhonghua, nær Shanghai, skal den første Type 075 gå i bruk med de kinesiske marinestyrkene i begynnelsen av 2021, og dets to søsterskip, også under bygging, mellom 2022 og 2024. Etter all sannsynlighet vil mellom 6 og 9 eksemplarer utstyres Beijings flåte innen 2030.

LHD Type 075 er et meget imponerende skip, som veier mellom 35.000 og 40.000 tonn ifølge estimater, i en lengde på 250 m. Den vil være i stand til å frakte rundt tretti helikoptre av alle typer, samt 4 type 726 luftputefartøy, for å lande tilsvarende en bataljon og dens rullende utstyr. Dette skipet er en del av styrkingen av projeksjonsevnene til People's Liberation Army, og spesielt økningen fra 2 til 7 brigader av "Marines", antallet øker fra 10.000 40.000 til 8 071 mann. De vil bli støttet av de 6 type 21.000 angrepsskipene, hvorav 2 er i drift i dag, veier 500 726 tonn og er i stand til å lande 2030 Marine Companies, det vil si XNUMX mann, ved bruk av Type XNUMX luftputefartøy eller landingsfartøy. Faktisk, i XNUMX, vil den kinesiske marinen ha en kapasitet for sjøluftprojeksjon og angrep som er vesentlig sammenlignbar med det amerikanske marinekorpset, selv om den for øyeblikket verken har kunnskap eller utstyr til å sette seg på en på lik linje med amerikanske styrker.

type726 luftputefartøy Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Militær marinekonstruksjon
Kina begynner byggingen av en stor flåte av type 726 luftputefartøy

Selv om innføringen av Type 075 utvilsomt vil styrke den samlede kraftprojeksjonsevnen til People's Liberation Army, vil det imidlertid ikke føre til en betydelig økning i truslene for Taiwan. Faktisk, selv med 9 Type 075s, vil PLA bare ha en projeksjonskapasitet på 40.000 15.000 mann under en første bølge av angrep, inkludert 275.000 3 luftbårne, et utilstrekkelig antall til å utføre et frontalangrep på de taiwanske strendene, som har XNUMX XNUMX aktive militært personell og nesten XNUMX millioner reservister. På den annen side ville de tillate Beijing å raskt beslaglegge et betydelig antall øyer rundt Formosa, slik som Ishigaki-øyene som tilhører Japan i nordøst, eller øya Basco som tilhører de sørlige Filippinene, for å fortsette en gardindefensiv for gjennomføring av en marine- og luftblokade av løsrivelsesøya, og dermed redusere reaksjons- og plageevnen til den amerikanske marinen og dens allierte. Erfaringen som er oppnådd med militarisering av øyer og atoller i Kinahavet vil som sådan bli mye brukt av den kinesiske generalstaben for raskt å styrke defensive og tilgangsnektende evnene til disse øyene.

En hypotese som absolutt ikke bør neglisjeres, gitt Beijings og president Xi Jinpings vilje til å bringe Taiwan tilbake under sitt herredømme.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler