De britiske Babcock Shipyards presenterte for å bygge de 5 Type 31 fregattene for Royal Navy

Ryktet har vokst i flere dager, uten at det på noen måte har blitt avkreftet av britiske myndigheter. Babcock Shipyards, som allerede har ansvaret for byggingen av 5 OPV River og 6 Type 26 fregatter for Royal Navy, ville ha sett tilbudet deres basert på Arrowhead 140-modellen valgt for konstruksjonen av de 5 fregattene av type 31-klassen Leander hadde til hensikt å støtte Type 26 tunge fregatter og Type 45 Destroyers fra den britiske marinen. Det britiske konsernets tilbud på 1,3 milliarder pund utklasset tilbudet fra andre konkurrenter, særlig BAe som samtidig ser en del av monopolet på den britiske forsvarsindustrien smuldre, selv om den britiske giganten vil levere en rekke systemer som utstyrer den nye klassen fregatter. . Thales-gruppen er også involvert i programmet, og leverer en rekke utstyr samt skipets TACTICOS-kampsystem.

Med denne fremtidige, og svært sannsynlige, ordren, som bør gjøres offisiell under Defence & Security Equipment International-utstillingen som holdes i London neste måned, vil Babcock-verftene etablere seg som et av de viktigste europeiske militære verftene, med et svært komfortabel ordrebok på 18 enheter som skal bygges i dens britiske infrastruktur. Gruppen har som sådan tatt seg av fordelingen av arbeid vedrørende Type 31-ene, ved å bruke en modulær konstruksjonstilnærming fordelt over hele territoriet, som skal settes sammen av Rosyth-verftene i Skottland, hittil truet med nedleggelse, og dermed reddet 450 arbeidsplasser.

Type 31e fregattene, "e" for Export fordi konseptet er optimalisert for å overbevise for eksport, er designet for å sikre suverenitet og overvåkingsoppdrag, med en mottakskapasitet på mer enn 100 militært personell i tillegg til mannskapet, og betydelige personellmidler overføring, med en helikopterhangar som kan romme et tungt Merlin-helikopter eller to mellomstore Wildcat-helikoptre, og 2 RHIB-er for kommandosoldatene. Bevæpningen av bygningen ble ikke neglisjert, med en 76 eller 127 mm kanon, 2 30 mm automatiske kanoner, 8 anti-skipsmissiler og 32 korte siloer, a priori ment å implementere systemet med CAAM luftvernforsvar. På den annen side har ikke skipet, i denne versjonen, noen avansert anti-ubåtkapasitet, med unntak av en skrogekkolodd og ASM Wildcat-helikoptre som potensielt kan brukes, selv om Type 31, ifølge produsenten, raskt kan bli brukt. modifisert for å imøtekomme dette utstyret.

Arrowhead 140 overhead Defense News | Militær marinekonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
nærbilde av artilleriet, den integrerte masten og CAAM-systemet til Babcocks Arrowhead 140 fregatt

Type 31-programmet har opplevd flere vendinger i løpet av sin eksistens. Opprinnelig lansert i stedet for 5 Type 26-fregatter av budsjettmessige årsaker, ble anbudskonkurransen kansellert i juli 2018, og produsentenes tilbud ble ansett som for dyre av det britiske forsvarsdepartementet. Relansert noen måneder senere, ble den imidlertid kritisert av flere britiske tenketanker, og påpekte fraværet av tilstrekkelige anti-ubåtressurser (ekkolodd med variabel dybde, torpedoer om bord), samt det for få antallet skip. Fakta ser imidlertid ut til å bevise at de britiske tjenestemenn har rett, siden Babcocks nye tilbud faktisk respekterer konvolutten på 250 millioner pund per skip ønsket av myndighetene.

På eksportmarkedet er Type 31e plassert mellom tunge korvetter som 2500 tonns Gowind2500 og 4500 tonns Belh@rra mellomstore fregatter, i segmentet av lette fregatter som La Fayette light stealth fregatten i tjeneste i den franske marinen, et segment der britiske verft hadde vært fraværende i 2 tiår. Basert på suksessen til Type 26-fregattene på det internasjonale markedet, valgt av Royal Australian og Canadian Navy til å danne ryggraden i deres offshoreflåte, vil Babcock-gruppen nå kunne posisjonere seg på hele markedet for overflatestridende skip , alt fra OPV-er til destroyere. Det er ingen tvil om at britisk konstruksjon igjen representerer en stor konkurrent for Naval Group på den internasjonale scenen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler