Airbus Helicopters støtter sin Tiger i Australia

Airbus Helicopter er ikke fast bestemt på å kaste inn håndkleet angående flåten av Tiger-helikoptre i tjeneste med de australske væpnede styrkene. Som en påminnelse sendte sistnevnte tilbudsforespørsel på spanings- og angrepshelikopter erstatter sin Tiger kjøpt i 2001, og implementeringen av dette var ifølge Melbourne svært problematisk.

Og den europeiske produsenten nøyer seg ikke med å svare på den australske forespørselen, til tross for det dårlige bildet av enheten der. Han introduserer et ekstremt støtende tilbud, med en besparelse på 3 milliarder australske dollar, eller 1,8 milliarder euro, for væpnede styrkers budsjett. Det er snakk om 30 % reduksjon i prisen per flytime for det europeiske helikopteret, som drar nytte av moderniseringsprogrammene til den franske, tyske og spanske flåten.

I likhet med mange prosjekter på tvers av slutten av Sovjetunionen, led Tiger-programmet det fulle støtet av budsjettreduksjoner knyttet til doktrinen om fordelene ved fred. Som et resultat har antallet fly som skal produseres for de 3 partnerne i programmet blitt delt på 3, med en flåte på mindre enn 160 fly bygget for de 3 europeiske hærene, sammenlignet med mer enn 500 opprinnelig planlagt. Frankrike reduserte dermed flåten fra 215 til 67 bestilte fly. Og naturligvis førte dette fallet til en eksplosjon i produksjonskostnadene, med prisen på enheten som økte fra €20 til €30 millioner for den franske HAP-versjonen, for eksempel. Vedlikeholdskostnadene fulgte samme bane, ogDet dukket opp betydelige spenninger på forsyningen av reservedeler i Europa som i Australia, den eneste eksportkunden til flyet, som driver en flåte på 22 Tigers til ARH-standard.

Tiger HAD møter MinDef Defense News | Australia | Konstruksjon av militærhelikoptre
ALAT transformerer sine tigre til Support Destruction-standarden, spesielt i stand til å bruke Hellfire anti-tank missiler.

Tilbakekomsten av internasjonale spenninger og økningen i risikoen for konflikter med middels til høy intensitet førte til bevissthet i Europa, og medlemslandene i programmet begynte å tenke på å forbedre tilgjengeligheten og modernisere Tiger-flåten, et fly som andre steder viste seg å være ekstremt effektiv under franske og tyske eksterne operasjoner, til det punktet at de nå blir ansett som en uunnværlig ressurs av generalstaben til hæren, som ville ønske at flåten ble utvidet med noen få dusin enheter, for å takle det operative presset den er utsatt.

I 2018 kunngjorde ministeren for de væpnede styrker Florence Parly oppstart av arbeidet for å bestå tigerhelikoptre til Mk III standard, med ny flyelektronikk, motorer med forbedret ytelse og kapasitet til å utplassere et nytt langdistanse anti-tank missil, hvis modell ennå ikke er bestemt. Den vil også ha forbedrede samarbeidsevner, spesielt med droner og bakkeenheter. Slik utstyrt vil tigeren kunne forbli i tjeneste til 2040.

Likevel vil det kreve mye overtalelse fra Airbus Hélicoptères salgsteam for å overbevise Royal Australian Army om å beholde sin flåte, ettersom bildet av enheten er forringet i dette landet, og at dette trolig bare vil være mulig gjennom faste forpliktelser når det gjelder tilgjengelighet, samt involvering av partnerstater.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler