Den ukrainske motoren Sich Motor Sich selger til kinesiske selskaper bekymrer USA

- Annonse -

Ukrainske medier rapporterte 24. august at de kinesiske selskapene Skyrizon og Xinwey Group hadde kjøpt mer enn 50 % av aksjene til den ukrainske flymotorprodusenten Motor Sich og ba antimonopolkomiteen bekrefte transaksjonen. I tillegg lovet kinesiske selskaper komiteen å gi 100 millioner dollar i finansiering til Ukrainas luftfartssektor. Kinesernes besluttsomhet er synlig siden de har forpliktet seg til å forlate den ukrainske staten med 25 % av aksjene mens de betaler mer for å forhindre kritikk av regjeringen. 

Imidlertid, som rapportert The Wall Street Journal amerikanske myndigheter er ikke fornøyd med en slik utvikling av situasjonen. Nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton, som var sterkt imot denne avtalen, bestemte seg til og med for personlig å dra til Kiev den 28. august for å løse dette problemet[efn_note]B. Forrest, "USA har som mål å blokkere kinesisk oppkjøp av ukrainsk luftfartsselskap,"Wall Street Journal23. august 2019[/efn_note]. Kilden til nettstedet Strana.ua hevder at den amerikanske tjenestemannen ikke bare krevde kansellering av transaksjonen, men også nasjonalisering av Motor Sich. Informanten spesifiserer at den nåværende runden med teknologisk rivalisering mellom Beijing og Washington for tiden spilles ut i Ukraina[efn_note]ЛюдмилаКсенз, «500 millioner dollar. КакСШАдобиваютсясрочнойотменысделкипо “MotorСичи” спредприятием”, Strana.ua27. august 2019[/efn_note].

En effet, Motor Sich er en av verdens største produsenter av flymotorer og industrielle gassturbiner. I 2018 fikk selskapet et nettoresultat på 1,9 milliarder grivnas (71 millioner dollar), men registrerte et netto tap på 420 millioner grivnas (16 millioner dollar) i første halvår av 2019. Denne negative trenden var forutsigbar. Som vi forklarte i artikkelen om importsubstitusjon i den russiske forsvarssektoren, har ukrainske sanksjoner satt en stopper for lukrativ handel mellom den ukrainske produsenten og russiske militærhelikopterprodusenter. Verre var det at tidligere kunder ble tvunget til å utvikle sine egne løsninger for å kunne fortsette å produsere produsentenes helikoptre. tusen et Kamov, og ville være i ferd med å bli helt uavhengig på dette området.

- Annonse -
MI28MN Forsvarsnyheter | Konflikt i Donbass | Industriell konsolidering Forsvar
Mil Mi-28, som mange russiske helikoptre, led av virkningene av embargoen på ukrainske motorer

Sanksjonene som ble innført av Kiev mot Russland ville ikke vært helt uinteresserte siden for visse kommentatorer om det ukrainske politiske livet hadde Petro Poroshenko forsøkt å gripe Motor Sich ved flere anledninger, først i 2005 og deretter under hans presidentperiode mellom 2014 og 2019. Sistnevnte skal ha lagt press på direktør Bogouslaev ved å kansellere statlige ordrer og oppfordre til SBU-er å ta rettslige skritt mot selskapet. Konsernsjefen erklærer at alt ville blitt gjort av regjeringen for å "drepe" dette strategiske selskapet. 

Den kinesiske interessen for den ukrainske produsenten rettferdiggjøres i følge eksperter av Middle Kingdoms søken etter teknologiene som eies av selskapet, og Kina har satt seg som mål å bli den ledende teknologiske makten. Det er ikke bare et spørsmål om at Beijing skaffer seg kunnskap innen konstruksjon av luftfartsmotorer, men også innen kryssermissiler, det vil si militære teknologier. Den ukrainske eksperten Viacheslav Konovalov forklarer det Motor Sich gir motorer til treningsavskjæreren Iak-130, motor AI-222 for familiehelikoptre Mi-8, motor TV 317 opererer i rekordhøye og har endelig teknologien som er nødvendig for produksjonen av det største helikopteret i verden, Mi-26. Kineserne, som tidligere uten å lykkes å kopiere dette utstyret, bestemte seg for å fortsette med direkte kjøp av teknologiene og spesialistene som er i stand til å implementere dem. 

Det amerikanske ønsket om å forhindre salget møter likevel en hard økonomisk realitet, ved kansellering av transaksjonen vil det måtte betales erstatning fra 500 millioner til 2 milliarder dollar til kinesiske selskaper. De nye ukrainske myndighetene er dermed i en delikat posisjon, slagordene i president Zelenskys valgkampanje kunngjør tydelig en ikke-intervensjonistisk og liberal linje på det økonomiske området. I tillegg er overføring av statlige eiendeler en viktig ressurs for det ukrainske budsjettet, som ennå aldri har klart å nå sine privatiseringsmål. En kansellering av salget vil dermed innebære, i stedet for en inntekt, betydelige merutgifter og en diplomatisk krise med en kommersiell partner og en viktig investor. 

- Annonse -

Uansett utfallet av denne hendelsen, er det klart for ukrainske eksperter at USA ønsker å "avlive" Motor Sich sakte. Planen ville være å garantere produsenten minimumsbestillinger i en periode på 10 til 15 år. Disse vil være nok til å holde selskapet flytende og forhindre kinesiske predasjoner, samtidig som de får den nødvendige tiden til å lage teknologiene til Motor Sich foreldet[efn_note]Андрей ГАЦЕНКО, « Могут ли США помешать продать “Мотор Сич” Китаю”, КП в Украине29. august 2019[/efn_note].


Oleg Lypko – Russland og CIS-analytiker

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler