Den japanske høyhavsflåten i 2030

På begynnelsen av 90-tallet, mens verden feiret slutten på øst-vest-bipolariseringen med Sovjetunionens kollaps, forpliktet Japan seg til å utvikle en ledende høysjøflåte som var i stand til å forsvare hele øygruppen mot en teknologisk avansert motstander. Forutså Japan Kinas blendende transformasjon, og trusselen som dette ville representere for landets sikkerhet bare 20 år senere?

I alle fall inntar høysjøflåten til de japanske selvforsvarsstyrkene nå tredjeplassen blant verdensflåtene, og deler, bak den amerikanske marinen og PLA, podiet med den russiske flåten, men langt overgår de europeiske flåtene.

Den har for tiden 18 angrepsubåter, 4 helikopter-bærende destroyere, 8 tunge destroyere, 20 destroyere og 16 fregatter og lette fregatter, støttet av 5 hjelpeskip, men har som mål å øke dette formatet i løpet av tiåret som kommer, for å opprettholde dets avskrekkende evner mot det kinesisk-russiske ekteparet. I 2030 vil den japanske flåten være sammensatt, i henhold til gjeldende programmer, som følger:

4 Izumo- og Hyuga-klasse hangarskip for den japanske flåten i 2030

De to hangarskip ødeleggerne av Izumo-klassen, tatt i bruk i 2015 og 2017, måler 27.000 tonn for 248 meter lang. Begge fartøyene vil bli modifisert for å implementere 42 F35B start og landing kort / vertikal bestilt i 2019 til USA, og ble hangarskip i seg selv.

Det er ikke utelukket, avhengig av antallet kinesiske hangarskip som skal settes i drift i løpet av det neste tiåret, at Tokyo bestemmer seg for å bygge en tredje enhet, for å garantere en permanent responskapasitet. Japan har ikke hatt et hangarskip siden slutten av andre verdenskrig.

Japansk LHD av Izumo-klassen som vil bære F35B i fremtidige forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Maritime Patrol Aviation | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Det japanske hangarskipet Izumo er representativt for gjenopplivingen av japansk maritim makt

Den japanske flåten har også to 2 tonn helikopterbærere Hyuga-klassen satt i tjeneste i 2009 og 2011, og er i stand til å operere opptil 18 helikoptre av alle typer, inkludert tunge CH-47 og V-22 Osprey helikoptre.

Disse skipene, som har et komplett offensivt og defensivt system, inkludert et Mk41 vertikalt missilutskytningssystem som bruker middels rekkevidde RIM-162 ESSM luftvernmissiler og ASROC antiubåtmissiler, er spesialisert på antiubåtkrigføring og mot overflateenheter.

3 angrepsskip av Osumi-klassen


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Kontrakter og utlysninger Forsvar | Maritime Patrol Aviation | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler