Tyrkia klar til å kjøpe Patriot Systems i tillegg til S400

I følge den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu ville Ankara være klar til å anskaffe Patriot luftforsvarssystemer hvis Washington gikk med på denne transaksjonen. Ellers vil Tyrkia kjøpe andre S400-systemer, for å komplementere batteriene som allerede er anskaffet og som nå leveres.

Vi forstår, i denne erklæringen, at dette er en trussel fra tyrkiske myndigheter overfor Washington, og NATO, dersom embargoen mot F35-ene ble opprettholdt. Mevlut Cavusoglu refererer faktisk ikke til noen tilbaketrekking av S400-ene som allerede er anskaffet, som krevd av Mr. Esper, den amerikanske forsvarsministeren, for å gjenoppta levering av F35-er. På den annen side åpner det for muligheten for å anskaffe Patriot-systemer, slik at man får et luftvernsystem som er kompatibelt med NATOs standarder.

Ved å gå frem på denne måten henvender tyrkiske myndigheter seg først og fremst til deres offentlige mening, siden de amerikanske forbeholdene ikke er knyttet til anskaffelse av Patriot-systemer, men til samboerskap mellom F35-fly og S400-systemer, som sannsynligvis vil forsyne Russland med strategiske data om NATOs stealth apparat. Så hvis Ankara i stedet for S400 hadde valgt den fransk-italienske SAMP/T Mamba, ville Washington ikke ha implementert den nåværende embargoen, selv om den amerikanske industrien absolutt ville ha brukt alle argumenter for å bringe tyrkerne tilbake til mer "rettferdige" hensyn .

Faktisk er denne kunngjøringen, som ved første øyekast kan fremstå som en åpning mot USA, ingen ringere enn en endring av det politiske budskapet ment for den tyrkiske opinionen, for å forutse de sannsynlige konsekvensene av å opprettholde avgjørelsen om avslaget. å levere F35-flyet, og å forberede det på de sannsynlige konsekvensene av anskaffelsen av russiske fly, som vil føre til betydelige spenninger med NATO.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler