Leonardo sikter mot Polen med sitt AW249-kamphelikopter

Polen lykkes ikke i Frankrike, det vet vi. Etter kanselleringen av bestillingen på 50 H225M Caracal manøvreringshelikoptre etter valget av nasjonalistpresident Andrej Duda, foretrakk Warszawa også det amerikanske Patriot-systemet fremfor SAMP/T Mamba-systemet for å sikre dets anti-fly- og anti-missilforsvar. En av vinnerne av de franske tilbakeslagene i Polen er Italia, og mer spesielt Leonardo-selskapet, som nettopp har signert en kontrakt på 414 millioner dollar for produksjon av AW101 Merlin tungtransporthelikoptre for de polske væpnede styrkene.

Men det italienske selskapet har ikke tenkt å stoppe der, og sikter nå til det plassere sitt nye AW249 kamphelikopter, som for tiden er under utforming, i anledning den neste anbudskonkurransen lansert av Warszawa som vil gjelde anskaffelsen av 32 enheter av denne typen, som må settes i drift i 2026. For dette har den til hensikt å kapitalisere på partnerskapet inngått med Polsk PGz-gruppe, i anledning kontrakten angående EW101, og som skal sørge for montering av enhetene.

Med AW249 forlater Leonardo kategorien lette kamphelikopterer til AW129 Mangusta, for å angripe det mellomstore flymarkedet, og stå ansikt til ansikt med Airbus Hélicoptères Tiger. Faktisk vil det nye flyet ha ytelser svært nær det europeiske flyet i tjeneste med de franske, tyske, spanske og australske væpnede styrkene. Med en maksimal startmasse på 7 tonn (Tiger 6,6 tonn), vil den ha en bæreevne på 1800 kg (Tiger 2000 kg), en marsjfart på 260 km/t (Tiger 280 km/t) og et batteri levetid på 3 timer (Tiger 2t45). I likhet med forgjengeren vil den være utstyrt med moderne flyelektronikk og styres av et tandemmannskap. Flyet vil være utstyrt med en 20 mm kanon (Tiger 30 mm) og israelske SPIKE anti-tank missiler (Tiger Hellfire, Mistral, MMP og raketter).

Tiger HAD møter MinDef Defense News | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Den nye AW249 er tydelig designet for å posisjonere seg i samme marked som Airbus Hélicoptères Tiger

Den italienske hæren vil bestille 48 AW249s for å erstatte sine 32 AW129 Mangustas som fortsatt er i tjeneste. Det er ikke utelukket at, som av den tyrkiske T129 Attak bygget på modell av Mangusta, den tyrkiske luftfartsindustrien deltar i programmet, eller utvikler en avledet versjon. Prisen på enheten er ennå ikke kommunisert, men italienske myndigheter finansierte de første 4 eksemplarene med en ordre på €487 millioner.

Det er interessant å merke seg at da muligheten for Frankrike til å bygge en ny treningsenhet for å erstatte alpha-jet ble diskutert, fremhevet mange i Frankrike eksistensen av M-346 av Leonardo, og ubrukeligheten for Europa å utvikle to enheter av samme type. Åpenbart bremser ikke disse hensynene våre italienske venner ....

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler