Det amerikanske flyvåpenet vil beholde sin A-10 Thunderbolt II til 2030

- Annonse -

Siden 2015 har det amerikanske luftvåpenet kontinuerlig forsøkt å fjerne A-10 Thunderbolt II bakkeangrepsflyet fra inventaret, som det anså som uegnet og for sårbart for kravene til kamp. moderne antenne.

Denne avgjørelsen ble gjentatte ganger kansellert av den amerikanske kongressen, både på grunn av lobbyvirksomhet fra den amerikanske hæren, for hvem enheten fortsatt er avgjørende for nær støtte til bakkestyrker, og den fra lokale folkevalgte, fast bestemt på å beskytte deres baser og deres industrielle jobber.

I alle fall, i utarbeidelsen av budsjettet for 2020 som vil bli presentert for Kongressen i høst, nekter det amerikanske luftforsvaret å trekke flyet fra drift, og kunngjør atden vil forbli i drift til 2030.

- Annonse -

Som sådan mottok Boeing-selskapet en ny kontrakt verdt rundt 240 millioner dollar for å produsere et sett med 27 ekstra vinger, i tillegg til de 173 tidligere produserte, for å forlenge levetiden til flyet frem til den datoen. Faktisk vil 200 av de 290 A-10 Thunderbolt II-ene i tjeneste med US Air Force være utstyrt med en ny forsterket vinge for å fortsette å fly det neste tiåret. Det er ikke utelukket at en tredje kontrakt vil bli signert for de gjenværende flyene, anslått til nesten 1 milliard dollar, selv om ingen beslutning er tatt så langt.

Imidlertid kan vi stille spørsmål ved plassen til en slik enhet i det amerikanske arsenalet, vel vitende om at det amerikanske luftvåpenet har begynt et betydelig skifte for å forberede seg på høyintensitetskonflikter som kan involvere Kina eller Russland, og eliminerer dermed mange gamle enheter som hun anser som uegnet for denne typen konflikter.

Det er av denne grunn at konkurransen vedr den lette lukkestøtteanordningen er suspendert, før den kanselleres, en slik enhet anses for sårbar for moderne luftvernforsvar. Faktum er at eksempler på nylige konflikter har vist at en hovedperson med moderne luftvernforsvar kan nøytralisere luftmakten til motstanderen, selv om den ikke selv har et luftvåpen.

- Annonse -

Dette er for eksempel tilfellet i Donbass, hvor separatister støttet og utstyrt av Russland forbyr ukrainske fly å fly over området, gjennom bruk av luftvernsystemer av forskjellige typer som kortdistanse Tor og Pantsir S1, eller mellomdistanse BUK-system som forårsaket MH117-katastrofen.

Andre eksempler viser imidlertid at luftforsvaret var i stand til å nøytralisere disse luftvernforsvaret, slik det israelske luftvåpenet gjentatte ganger demonstrerte i Syria.

BUK M3 luftforsvarssystem for mellomdistanse har vært i tjeneste med de russiske styrkene siden 2017 Training and Attack Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly
Det russiske Bug-systemet gir luftvernbeskyttelse på størrelse med brigaden over et område på 80 til 100 km radius

Det viser seg i alle nyere eksempler at jo nærmere et fly flyr bakken, jo mer blir det utsatt for en mengde trusler, som kombinerer kanoner, kortdistanse luftvernmissiler og menneskebærbare luftvernmissiler, noe som tvinger flyet til å fly mest vær over 5000 m, og forbyr derfor prinsippet om nærluftstøtte.

- Annonse -

LOGO meta defense 70 Trenings- og angrepsfly | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler