Det algeriske luftvåpenet bestiller to jagerskvadroner fra Russland

I følge det algeriske nettstedet menadefense.net signerte algeriske myndigheter, under MAKS2019-utstillingen, to kontrakter med den russiske luftfartsindustrien for modernisering av luftvåpenet. Den første kontrakten skulle gjelde anskaffelse av en skvadron (18 fly?) av Mig-29 M/M2 beregnet på å erstatte, etter all sannsynlighet, Mig-29K som nylig ble tatt ut av drift. Den andre kontrakten, som er synlig mer konfidensiell, vil gjelde anskaffelse av en ny skvadron med Su-30 jagerfly, samt modernisering av flyflåten som allerede er i drift. Vi vet imidlertid ikke omfanget av denne moderniseringen, og heller ikke om den samsvarer med moderniseringen som ble annonsert av de russiske luftstyrkene, med sikte på å bringe ytelsen og vedlikeholdet til Su30 og Su35 nærmere hverandre. Mengden av de to kontraktene, i likhet med leveringstidene, er foreløpig ukjent.

Overgangen fra Mig-29 S til Mig-29 M vil utgjøre en betydelig ytelsesgevinst for de algeriske luftstyrkene. Faktisk har Mig-29 M, selv om den ikke er ny, moderne flyelektronikk, og spesielt PESA Zhuk-M-radaren som er i stand til å spore opptil 10 mål i en avstand på opptil 120 km. I tillegg har enheten et kraftig IRST (infrarødt deteksjonssystem) og en hjelmsøker. Motoren, en forbedret versjon av RD-33, gir større skyvekraft og reduserer røyksporet fra eldre reaktorer betraktelig, mens levetiden utvides til 4000 flytimer. Enheten kan endelig motta skyvevektorstrømningsdirektører hvis kunden ber om det. Men hovedkarakteristikken til Mig 29 M er fortsatt økningen i rekkevidden, fra 500 til 1000 km unntatt ekstra stridsvogner, og til 3000 km en gang utstyrt med de 3 ekstra stridsvognene som ble levert, fordi dette var den viktigste svakheten til det sovjetiske apparatet. Den har også en drivstoffbom under flyging.

Mig29M cokpit Defense News | Algerie | Jagerfly
Cockpiten til Mig 29M har ingenting å misunne den til mange moderne vestlige fly

Det er interessant å merke seg at selv om Mig prøver mer enn noe kommersielt å plassere sin Mig-35, den ultimate versjonen av Mig29 utstyrt med nyeste generasjon avionikk og spesielt en AESA-radar, er det Mig 29M, eldre, men mindre dyrt, som ble valgt både av Algerie og av Egypt som bestilte 48 fly i 2017, og av India som planlegger å anskaffe en skvadron raskt. Det må sies at Mig 29 M er priset til 25 millioner dollar for eksport, mens Mig 35 er priset til nesten det dobbelte. Mig kan være godt inspirert til å fokusere på denne kategorien "Low Cost", men høyytelsesenheter. La oss til sammenligning huske at en Pilatus PC-21, turboprop-treningsflyet valgt blant annet av Luftforsvaret for opplæring av piloter i spesialisering før jagerfly, koster nesten 10 millioner dollar per enhet, og at en F16V, med ytelser svært nær de til Mig29 M, overstiger $65 millioner. Faktisk gjør ikke to F16V-er jobben til 5 Mig-29 M, og de kan heller ikke ha overtaket over disse enhetene.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler