Prisen som ble tilbudt Polen for sine F35 spørsmål om prisen på F35A solgt i Belgia

- Annonse -

Det amerikanske utenriksdepartementet svarte på prisforespørselen fra Polen for anskaffelse av 32 F35A-er utstedt for noen dager siden, ved å foreslå en global pris på 6,5 milliarder dollar for de 32 flyene, 33 Pratt&Whitney-motorer. F135, og alt nødvendig elektronisk kontroll- og kommunikasjonsutstyr for bruk av fly. I følge opplysningene som er overført, tar derfor ikke denne prisen hensyn til vedlikehold i operativ stand, og heller ikke bevæpning. Det er imidlertid sannsynlig at opplæringstjenester for piloter og vedlikeholdspersonell vil bli integrert, med integrert leveranse av simulatorer.

Polen ønsker å erstatte Mig-29 og Su-22 som fortsatt er i tjeneste i sine luftstyrker med amerikanske fly, vel vitende om at de sikter mot en total flåte på 66 fly. De første F35A-ene må leveres i 2026, og polske myndigheter ønsker å dra nytte av det industrielle og politiske motregninger rundt denne kontrakten.

Belgia kjøpte også 34 F35As for et år siden, etter en hektisk anbudskonkurranse som stilte Lockheed-flyet mot Typhoon europeiske, og hvem som bor deri Frankrike lage et direkte partnerskapsforslag rundt Rafale, som det som ble foreslått rundt CaMO-programmet. Men prisen som ble foreslått av USA og Lockheed-Martin var svært forskjellig fra den som ble tilbudt til Polen, som ikke gikk gjennom en anbudsprosedyre. Kontrakten undertegnet av Belgia ga faktisk anskaffelse av 34 F35A med deres motorer for bare 3,6 Md €, en sats som er vesentlig sammenlignbar med den som er foreslått av Eurofighter og Dassault.

- Annonse -

Det ser derfor ut til at prisgapet, som dobles fra én til to mellom Belgia og Polen, reiser spørsmål på mer enn én måte. Det er faktisk usannsynlig at tilbudet til Polen er meningsløst, i den grad prisen per fly på 200 millioner dollar tilsvarer den som Norge, Danmark eller Nederland betaler for for eksempel deres F35. Hvordan kan vi forklare denne ekstraordinære rabatten som ble gitt til Brussel under disse forholdene? Denne eksepsjonelle prisen er til og med redusert å tro de militære myndighetene av landet.

F16 Belgia forsvarsanalyse | Jagerfly | Belgia
Belgiske piloter må redusere antall flytimer som flys hvert år for å fly F35

Svaret ligger åpenbart i omfanget av tilbudene som er forskjellig mellom de to landene, og fremfor alt i omfanget av kommunikasjon som omgir det belgiske tilbudet. Den belgiske anbudskonkurransen, som vi visste var utformet for å favorisere F35, tok faktisk kun hensyn til prisen fra fabrikk på enheten, som vanligvis representerer halvparten av prisen. . I tillegg er F35A i dag et ekstremt dyrt fly å vedlikeholde, med en pris redusert til flytimen overstiger $40.000 XNUMX ifølge US Air Force selv, doble prisen på en enhet som Rafale eller Typhoon. Den belgiske generalstaben hadde også indikert at belgiske piloter ville fly mindre på F35 enn de fløy på F16.

De alternative tilbudene til F35A gitt til Belgia, enten av Eurofighter-konsortiet med Typhoon, eller av Frankrike rundt Rafale, foreslo også en kontrakt nær €3,5 milliarder for 34 enheter, men denne prisen inkluderte elementene og verktøyene som muliggjorde implementeringen av enhetene, som testbenker, simulatorer osv. De inkluderte også, og fremfor alt, svært høy industriell kompensasjon, over 20 milliarder euro over 10 år, hvor løftene om amerikansk industriell kompensasjon var både svært vage og ikke-bindende. Desto mindre restriktiv som Lockheed har gjort det til en vane å tilby disse kompensasjonene til alle land som ønsker å anskaffe F35, vel vitende om at det vil være umulig å dele F35-kaken utover et visst punkt.

- Annonse -

Faktisk er det ikke så mye prisen som ble foreslått av FMS til Polen for anskaffelsen av 32 F35A på den angitte omkretsen som representerer en anomali, men snarere den som er foreslått til Belgia. Til dette er det nå to holdninger å innta, den første består i å glede seg over vissheten om at Brussel har klart å forhandle en eksepsjonell pris godt under det som tilbys til andre kunder av enheten, den andre er å evaluere de nøyaktige kostnadene for denne bestillingen , og sammenlign dem på lik linje med tilbudene fra Storbritannia og Frankrike. Denne tilnærmingen tar generelt et opplysende blikk på den virkelige situasjonen, som f.eks norske myndigheter har eksperimentert med det de siste månedene. Det er også overraskende at i et land hvis politiske klasse stilte spørsmål ved relevansen av å erstatte sine F16-er, fordi de anser investeringen på 3,5 milliarder euro som overdreven, er det ingen som stiller dette spørsmålet lenger. ….

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler